Murat Özyeğin: 2006'da ağız tadıyla ayrıldığımız borsaya geri döndük

Murat Özyeğin: 2006'da ağız tadıyla ayrıldığımız borsaya geri döndük

Fiba Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık'ın halka arzında talep toplama süreci yarın başlıyor. Halka arz basın toplantısında konuşan Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, 2006’da ağız tadıyla ayrıldıkları Borsa İstanbul’a Gelecek Varlık ile geri döndüklerini belirtti.

Murat Özyeğin: 2006'da ağız tadıyla ayrıldığımız borsaya geri döndük
16px
24px
13.10.2021 10:58
ABONE OLgoogle

Fiba Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık'ın halka arzı amacıyla  izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru geçen haftalarda onaylanmıştı. Şİrket halka arz için talep toplama sürecini 14-15 Ekim 2021'de gerçekleştirecek. 

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, 2006’da ağız tadıyla ayrıldıkları Borsa İstanbul’a Gelecek Varlık ile geri döndüklerini belirterek “2 yıl evvel yaptığımız şirket anayasamızda 5 yıl içinde 2-3 şirketi tekrar halka açarak grubu halka açılmayla tekrar tanıştıralım ve bu kaslarını geliştirelim demişti. Halka açılmanın getirdiği yönetişim ilkeleriyle bir araya getirmeyi hedefledik. Gelecek Varlık bu hedefin ilk halkası olarak seçtiğimiz şirket” diye konuştu.

Özyeğin, yeni halka arz olacak şirketler için yurtdışı dinamikleri, büyüme potansiyelini değerlendirdiklerini belirterek "Şirketlerin sektörleri içindeki konumları büyüme potansiyeli etkili olacaktır halka arz için seçimde. Dünyadaki temaları ve çarpanları takip ediyoruz. Yenilenebilir enerji çok çarpanlı ve en büyük rüzgar portföyünde birinin sahibi olarak o alaanı değerlendirebiliriz. Bugün yarın bir planımız var kesinlikle demiyorum ama dünyadaki temalar çerçevesinde bankacılık yenilenebilir enerji perakende hepsinin sektör dinamikleri etrafında değerlendirerek halka arzı planlayabiliriz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde