Morgan Stanley yıl sonu için dolar tahminini açıkladı

Morgan Stanley yıl sonu için dolar tahminini açıkladı

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley 2023 yılı sonu için dolar tahminini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından düşük faiz politikalarının devam etmesi ile dolar yükselebileceği seviyelere dikkat çekildi.

Morgan Stanley yıl sonu için dolar tahminini açıkladı
16px
24px
29.05.2023 06:58
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından Morgan Stanley'den dikkat çeken bir dolar analizi geldi. Cari düşük faiz politikasına bağlı kalmaya devam edilmesi halinde, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetmesi riski olduğu bildirildi.

Analistler Hande Küçük ve Aline Slyusarchuk tarafından dün yayınlanan yatırımcı notuna göre, politikanın yönü değişmez ise, Türk lirası dolar karşısında 26 seviyesine beklenenden çok daha kısa sürede gerileyebilir ve yıl sonuna kadar 28 seviyesi görülebilir.

Dolar/TL, bu sabah 19,9852'den işlem görüyor.

Morgan Stanley'in yatırımcı notunda, "Türkiye'nin yüksek dış finansman ihtiyaçları, makro risklerin devam etmesine neden olacak ve mevcut makro politika çerçevesi değişmedikçe, küresel şoklara (emtia fiyatları, Fed) ve bölgesel ortaklardan gelen döviz girişlerinin kullanılabilirliğine karşı artan bir hassasiyetle karşı karşıya kalınacak" denildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde