Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok G20 ekonomisi için büyüme tahminlerini yükseltti. Moody's Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2'den yüzde 2,3'e yükseltti.

Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
16px
24px
01.03.2023 08:28
ABONE OLgoogle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok G20 ekonomisi için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

ABD, Kanada, Euro Bölgesi, Rusya, Hindistan, Meksika ve Türkiye için 2023 reel büyüme projeksiyonlarını anlamlı şekilde yükselten Moody's, Çin için yüzde 4,0 olan 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini yüzde 5,0'a çıkardı.

Türkiye için 2023 ve 2024 GSYH tahminlerini daha önce açıkladığı yüzde 2,0 ve 3,0'den yüzde 2,3 ve 4,0'a çıkaran Moody's, Türkiye için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmesine neden olarak depremin yıktığı bölgelerde yeniden inşa ile birlikte ortaya çıkacak yeni ekonomik aktiviteyi hesaba kattı.

Moody's yaptığı değerlendirmede, "Yeniden inşanın her yıl yol açacağı yeni ekonomik aktivitenin hızı ve kaynakların nasıl dağıtılabileceği bilinmezler arasında. Bu, maliye ve para politikası desteğinin büyüklüğüne bağlı olacak. Türkiye'deki gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz, ekonomik görünüm önümüzdeki aylarda belirsiz olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde