Milyarderler yaşlılardan oluşuyor... Ortalama yaş 67

Milyarderler yaşlılardan oluşuyor... Ortalama yaş 67

Dünyanın en zengin insanı şimdilik Elon Musk olsa da dünya genelinde yaş ortalamasına bakıldığında milyarderlerin yaş aralığının oldukça yüksek olduğu dikkat çekiyor. Veri firması Altrata'nın raporuna göre dünya genelinde milyarderlerin ortalama yaşı 67'yi buluyor

Milyarderler yaşlılardan oluşuyor... Ortalama yaş 67
16px
24px
02.06.2023 22:54
ABONE OLgoogle

Veri firması Altrata'nın yeni raporuna göre dünya milyarderlerinin yaş ortalaması 67'yi buluyor. Dünyadaki milyarderlerin sadece yüzde 10'u 50 yaşından genç ve yüzde 40'ından fazlası 70 yaşından büyük.

Söz konusu araştırma aslında bir gerçeği de ortaya koyuyor. Business Insider'ın haberine göre ister bu servet akıllı yatırımlardan gelsin, isterse de tek bir başarılı şirketten kazanılsın pek fark etmiyor: 1 milyar dolar biriktirmenin biraz zaman aldığı bir gerçek.

MİRAS YOLUYLA MİLYARDER OLMA OLASILIĞI 2 KAT DAHA FAZLA

Araştırmaya göre, "50 yaş altı milyarderler arasında teknoloji önem sıralamasında ikinci sırada yer alırken, onu iş ve tüketici hizmetleri ile konaklama ve eğlence sektörleri takip ediyor"

Genç milyarderler arasındaki bir başka zenginlik kaynağı da miras. 50 yaşın altındaki milyarderlerin servetlerini miras yoluyla edinmiş olma olasılığı, 50 yaş üstü gruba kıyasla iki kat daha fazla.

Milyarderler yaşlanma sürecinde ömürlerini uzatmanın yollarını da arıyor. Birçoğu paralarını sonsuz yaşam arayışını finanse etmek için kullanıyor ya da en azından daha uzun bir yaşamın kapılarını aralamaya çalışıyor.

Bu kapsamda milyarder girişimci Peter Thiel, yaşlanma sürecini durdurmak için insan cesetlerini dondurma uygulaması olarak da bilinen Kriyojenik Beden Dondurma tarafında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yaparken Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un ise "yaşam boyunca ortaya çıkabilecek hastalıkları, yaralanmaları ve engelleri tersine çevirmeyi" amaçlayan bir biyoteknoloji girişimine para yatırdığı biliniyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde