Milas'ta alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı

Milas'ta alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı

Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden yangının termik santrale sıçramasının ardından bölgede 10 mahallenin tahliye çalışmaları başlatıldı.

Milas'ta alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı
16px
24px
05.08.2021 07:48
ABONE OLgoogle

Milas'ta devam eden orman yangını ile mücadele aralıksız devam ederken, alevler termik santrale sıçradı. Santralin tahliyesinin ardından risk taşıyan bölgedeki yerleşim alanlarında da tahliye işlemleri başlatıldı.

Santrale yakın olan Ören Mahallesi başta olmak üzere bölgedeki 10 mahallenin tahliye işlemleri devam ederken konu ile ilgili Muğla Valiliğinden açıklama geldi. Ören Karakol Komutanlığı’ndan alınan bilgilere göre Ören, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları, Karacaağaç mahallelerinde tahliye kararı çıkarıldı.

SANTRALİN YAKININDAKİ ÖREN TAHLİYE EDİLİYOR

Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen dibindeki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı.

Bir yandan Ören’in tahliyesi sürerken diğer yandan bazı görevliler yolda bekleyip bölgeye araç girişine izin vermiyor. Sadece iş makinaları ve görevlileri taşıyan araçların girişine izin verildiği bölgede panik havası hakim. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

SABAH SAATLERİNDE ALEVLER ETKİSİNİ YİTİRDİ

Kemerköy Termik Santrali'nde yangın 11. saatinde etkisini yitirdi. 

Havanın aydınlanmasıyla birlikte santralde soğutma çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.
Görüntülere göre; santralin ana gövdesinde herhangi bir hasar yok.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI: SANTRAL BOŞALTILIYOR

Bölgedeki yangını günlerdir sosyal medya hesabından paylaşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale girdiğini söyledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Alevler termik santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde