Mehmet Yılmaz, Patronlar Dünyası'na konuştu

Mehmet Yılmaz, Patronlar Dünyası'na konuştu

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında 'Bugünden itibaren ne kadar süreceğini şu anda bilmediğim bir süre için şimdilik günlük yazılarıma ara veriyorum' diyen gazeteci yazar Mehmet Yılmaz, bir haftalık aradan sonra yeniden yazmaya başladı.

Mehmet Yılmaz, Patronlar Dünyası'na konuştu
16px
24px
24.05.2023 13:21
ABONE OLgoogle

Meltem GÜNAY 

Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.5, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44.88 oy alması sonrasında, 'Adam Kazandı’ başlıklı bir yazı kaleme alan T24 yazarı gazeteci Mehmet Y. Yılmaz, yazılarına belirsiz bir süre ara vereceğini açıklamıştı. Yılmaz’ın yazılarına verdiği ara sadece bir hafta sürdü. 22 Mayıs’ta yeniden yazılarına başlayan Yılmaz, neden ara verdiğini Patronlar Dünyası’na anlattı.

TATİL VE DEĞERLENDİRME

Seçimler sonrasında yurt dışında tatilyapmayı planladığını söyleyen Yılmaz, “Seçimden sonra yurt dışında tatil yapacaktım. Seçimlerin de ikinci tura kalmasını bekleyemiyorduk, seçimden sonra da tatilimi uzatırım diye düşünüyordum. Bir de sonuçlar hoşuma gitmeyince yazmayayım diye düşündüm. Sonra okuyuculardan çok fazla destek gelince yeniden yazmaya başladım. Hazira ayında yeniden tatile çıkacağım” dedi.  Yılmaz bunun hem tatil hem de değerlendirme için yapılan bir ara olduğunu söyledi.

İŞTE O YAZISI

Yılmaz, 15 Mayıs’taki ‘Adam kazandı’ başlıklı yazısında şunları kaleme almıştı; “İçinde yaşadığım, bir parçası olduğumu sandığım toplumu doğru okuyamamışım

Biliyorum şimdi bazı okurlar ikinci tur bitmeden "yenilgiyi kabul etmenin" doğru olmadığını söyleyecekler ancak gerçekçi olmak gerek: Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda, aradaki 2,5 milyon oy farkını kapatıp, üzerine çıkabilmesi ve bu seçimi kazanabilmesi artık mümkün değil. Erdoğan ve partisi, bir önceki seçime göre ciddi oranda oy kaybetmiş olsalar da seçimin galibi.

Araştırma şirketlerinin hemen hepsi yanıldı.

Ben de yanıldım.

Kimin neden yanıldığının benim açımdan çok önemi yok.

Ben neden yanıldığımı öğrendim sayılır.

İçinde yaşadığım, bir parçası olduğumu sandığım toplumu doğru okuyamamışım.

Türkiye'nin kültür ve etnik / dini kimlikler üzerinden üç parçaya bölünmüş olmasının önemli bir faktör olduğunu elbette biliyordum ancak son beş yılda Türkiye'nin yaşadığı "kötü yönetim sorununun" seçim sonuçları üzerinde daha çok etkisi olabileceğini düşünmüştüm. Kötü yönetimin sonuçlarını beş yıl boyunca her gün yaşadık.

Hepimiz beş yıl öncesine göre daha fakiriz.

Beş yıl öncesine göre geleceğe daha çok kuşkuyla bakar hale geldik.

Gelir dağılımındaki bozulma, orta sınıfı neredeyse yok olma noktasına getirdi.

Aç yatan, okula aç gitmek zorunda kalan çocukların sayısı utançla başımızı önümüze eğmemizi gerektirecek düzeyde.

Deprem, orman yangınları, sel felaketlerinde idarenin ihmal ve liyakatsizliklerinden kaynaklanan can ve mal kayıpları.

Bunların önemli olduğunu zannediyordum ancak halkımızın çoğunluğu için bunların o kadar da önemli olmadığını öğrenmiş oldum.

Muhalefetin aday belirlemekte gecikmesi, kişisel hırsların aklın önüne geçmesi, muhalefet cephesinin homojen bir bütünlük gösterememesi, kötü kampanya yönetimi gibi faktörler de bunun üzerine eklenince, Erdoğan'ın bir seçim daha kazanmasının yolu açılmış oldu.

Bundan sonraki beş yılda Türkiye'yi iyi şeylerin beklemediğini söyleyebilirim.

Bugünden itibaren ne kadar süreceğini şu anda bilmediğim bir süre için şimdilik günlük yazılarıma ara veriyorum.”

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde