Mehmet Sinan Tara kağıt üstünde 16 Milyon TL kazandı

Mehmet Sinan Tara kağıt üstünde 16 Milyon TL kazandı

Mehmet Sinan Tara, 6 aydır neredeyse her gün istikrarlı bir şekilde Enka İnşaat hisse senetlerini almaya devam ediyor.

Mehmet Sinan Tara kağıt üstünde 16 Milyon TL kazandı
16px
24px
21.04.2022 10:08
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin dev şirketlerinin piyasa değerleri ise tabir yerindeyse yerlerde sürünüyordu. İşte bu dönemde özellikle Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören bazı şirketlerin ana hissedarları, büyük yatırımcıları ve yöneticileri ciddi alımlar yaptılar. İngilizce literatürde karşılığı Buyback, Türkçesi ise hisse senedi geri alımı olan bu işlemlerde bazı şirketlerde ciddi alımların gerçekleştiği görüldü.

Dünya'dan Barış Erkaya'nın haberine göre borsada en dikkat çekici alımlardan biri de Enka İnşaat hisselerinde. Merhum Şarık Tara’nın oğlu Mehmet Sinan Tara, 6 aydır neredeyse her gün istikrarlı bir şekilde Enka İnşaat hisse senetlerini almaya devam ediyor.

Her fiyattan Enka İnşaat hissesi alan Mehmet Sinan Tara’ya son dönemde çocukları Agah Mehmet Tara ve Şarık Ömer Tara da katılmaya başladı.

Yani Enka İnşaat’ta baby boomer’la başlayan hisse alımları dalga dalga önce Y kuşağı ardından da Z kuşağı patronlara yayıldı. Fakat kuşkusuz en hacimli alım Mehmet Sinan Tara’da.

Altı ayda Mehmet Sinan Tara’nın her fiyattan topladığı 8 milyon 536 bin 319 adet hissenin ortalama alım maliyeti yaklaşık hisse başına 13.68 TL'ye denk geliyor.

KAĞIT ÜSTÜNDE 16 MİLYON TL KAZANDI

Bu hisselerin bugünkü piyasa değeri 133 milyon TL. Yani kağıt üstünde 16 milyon TL’lik kâr söz konusu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde