Mehmet Şimşek’in ismi yetti! Borsa yükselmeye devam ediyor

Mehmet Şimşek’in ismi yetti! Borsa yükselmeye devam ediyor

Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla bugün Mehmet Şimşek’in ekonominin patronu olacağını yazdı. Piyasalar güne bu haberle başladı. Mehmet Şimşek ismi bile piyasalar için yetti. Borsa güne yüzde 3,5 puan dolaylarında yükselişle başladı.

Mehmet Şimşek’in ismi yetti! Borsa yükselmeye devam ediyor
16px
24px
30.05.2023 12:10
ABONE OLgoogle

Borsa İstanbul güne yükseliş ile başladı. Saat 11.10 itibari ile yüzde 3,40 yükselerek 4931 puana kadar yükselen Borsa İstanbul’daki bu pozitif etki "Mehmet Şimşek etkisi" olarak yorumlandı. Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, bugün Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçeceğini yazmıştı. Toygun Atilla yazısında, Erdoğan ve Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeden sonra Şimşek’in sorumluluk almaya hazır olduğunu söylediğini aktardı.

SEÇİMLERİN NİHAYETE ERMESİ VE MEHMET ŞİMŞEK İSMİ PİYASALARDA OLUMLU KARŞILANDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından dün de güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da bugünkü açılışta yükseliş trendi devam etti. 14 Mayıs ve 28 Mayıs arasında yatay bir seyirde ilerleyen Borsa İstanbul, seçimlerin sona ermesinin ardından dün güne yükselişle başlamıştı. 

Mehmet Şimşek ismi ile ekonomide yapısal reformlar ve yeni bir yol haritası belirleneceği beklentisi yatırımcılarda güven oluşturdu.

BORSA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

İki gündür devam eden yükselişin ardından yatırımcıların en çok merak ettiği konu "borsa yükselmeye devam eder mi?" şeklinde oluşuyor. Enflasyon-döviz ve ekonomide alınacak kararlar bu konuda büyük önem arz ediyor. Piyasa beklentilerini karşılayan adımlar atıldığında borsa da bu durumdan pozitif etkilenmeye devam edebilir. Önümüzdeki günler borsanın geleceği için büyük önem arz ediyor.

Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla’nın Mehmet Şimşek haberi için tıklayınız…

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde