Medyada deprem yaratacak tarife ortaya çıktı... Kaç para alıyorlar

Medyada deprem yaratacak tarife ortaya çıktı... Kaç para alıyorlar

Televizyonlardaki sağlık ve yaşam programlarına çıkan uzmanların ödedikleri para, medyanın gündemine oturdu.

Medyada deprem yaratacak tarife ortaya çıktı... Kaç para alıyorlar
16px
24px
16.01.2021 18:13
ABONE OLgoogle

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kendi sitesinde “İşte televizyonlarda doktorlara uygulanan ücret tarifesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Faruk Bildirici yazısında, televizyonlardaki sağlık ve yaşam programlarına çıkan doktor, avukat, çeşitli alanlarda uzman kişilerin ödediği ücret tarifesini paylaştı.

Avukatlar ve işinsanları da para ödüyor

Bu programlarda sadece doktorlar da değil, avukatlar, çeşitli alanlardan uzmanlar ve işinsanlarından da para alınıyor.

DEMET AKALIN VE ALİŞAN İÇİN 14 BİN LİRA

Bildirici, “Bir PR şirketinin doktorlara verdiği tarifeyi bulup araştırdım. Tarifenin bir kısmını doğruladım. Örneğin ‘Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’ programına 15 dakika çıkmanın 14 bin lira” ifadelerini kullandı.

Bildirici ayrıca, televizyonlardaki sağlık programlarıyla ilgili olarak çok sayıda doktorla konuştuğunu belirten Bildirici, adını paylaşmak istemeyen bir plastik cerrahın, “Bu programlarda Canan Karatay, Ümit Aktaş gibi reytingi olan birkaç isim dışında tümünden para alınıyor. Ben bir plastik cerrah olarak rekabette geri kalmamak için televizyon programlarına aylık bütçe ayırıyorum” dediğini aktardı.

Bildirici’nin çıkardığı tarife şöyle:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde