Mardin’de çiftçilere ‘şerefsiz’ diyen DEDAŞ Müdürü Bulut, yolsuzluktan tutuklandı

Mardin’de çiftçilere ‘şerefsiz’ diyen DEDAŞ Müdürü Bulut, yolsuzluktan tutuklandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum dönemine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında çiftçilere “Hepsi şerefsiz” diyen DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut'un da olduğu kişiler tutuklandı.

Mardin’de çiftçilere ‘şerefsiz’ diyen DEDAŞ Müdürü Bulut, yolsuzluktan tutuklandı
16px
24px
30.07.2020 08:00
ABONE OLgoogle

Mardin’de bin 500’e yakın çiftçinin elektriğini kesen ve çiftçiler için “Hepsi şerefsiz” ifadelerini kullanan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklandı.

Kayyum yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde her iki kayyum dönemine dair Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalarla başlattığı soruşturma kapsamında dün çok sayıda isim gözaltına alındı.

Yeni Yaşam gazetesinde yer alan habere göre, gözaltına alınan isimlerden önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen DEDAŞ Mardin İl Müdürü olan Mehmet Bulut ile bir kısım iş insanı, emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Bulut ile birlikte Mardin Valiliği Protokol Memuru Bülent Erdolu, Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediyenin iş yaptığı firma yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, Şeyhmus Demir ve Ahmet Acay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki diğer isimlerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ÇİFTLERE HAKARET ETMİŞTİ

Mehmet Bulut, Aralık 2019’da DEDAŞ'a ait WhatsApp grubunda çiftçiler için kullandığı “Hepsi şerefsiz” ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde bin 500’e yakın çiftçinin elektriğinin “borçlarını ödemedikleri” gerekçesiyle DEDAŞ tarafından kesilmesi yankı uyandırmıştı.

Söz konusu yazışmalarda, DEDAŞ yöneticileri yılsonuna kadar yapılacak tahsilata dair tartışma yapıp, hedeflerini yazarken, Bulut, çiftçilerin mısır hasadına da başladığını hatırlatıp tarımsal alandaki tahsilatın ne kadar olduğunu soruyor. 640 bin TL tahsilat yapıldığı cevabını alan Bulut, 3-5 milyon beklediğini yazıyor. Sahada çalışma yapan DEDAŞ yetkilisinin kimi çiftçilerin borçlarını ay sonunda ödeyecekleri yönünde beyanlar verdiğini belirtmesi üzerine Bulut, rahatsızlığını ifade ediyor.

DEDAŞ Derik Şube Şefi Erdal Akmeşe, çiftçilerle görüşme yaptığı köyleri yazarken, Bulut geri dönüşlerin nasıl olduğunu soruyor. Akmeşe, Bulut’a “Vatandaşların bazıları ‘Ödeyeceğiz’ diyor. Borcu çok olan ödemeyecek. Çoğu ‘Bu sene mısır ekmeyeceğiz’ diyor. Genel bir tepki var. ‘Devlet bize bir çözüm bulsun’ diyor. Bence çoğu ekecek” cevabını veriyor. Bunun üzerine Mehmet Bulut, “Hepsi şerefsiz ağzımı açtırıyorlar” diyerek, çiftçilere hakaret ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde