Mansur Yavaş: Ankapark’ın açılması için 300 milyon TL gerekiyor

Mansur Yavaş: Ankapark’ın açılması için 300 milyon TL gerekiyor

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kasım ayı meclis toplantısında AKP’li Meclis üyesinin sorusu üzerine Ankapark’ı faaliyete geçireceklerini söyledi. Yavaş, Ankapark’ın açılması için 300 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Mansur Yavaş: Ankapark’ın açılması için 300 milyon TL gerekiyor
16px
24px
22.11.2022 15:48
ABONE OLgoogle

Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanan ve neredeyse hiç kullanılmayan Ankapark’ın akıbeti ile ilgili soruya yanıt Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

AK Parti'li Meclis üyesi Sinan Burhan'ın "Ankapark'ı açacak mısınız?" sorusu üzerine "Evet açacağım" yanıtını veren Yavaş, şöyle devam etti: "Neden açmayayım, benim de param var orada. Halka açacağım, paralı pullu da değil."

300 milyon TL lazım

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15’inci birleşiminde Ankapark hakkında bilgi veren Yavaş, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği’nin (TMMOB) Ankapark’taki oyuncaklar üzerinde inceleme yaptığını belirterek, Şu anda sadece yeni kablolar, kameralar ve havuzun doldurulması, pompalarda yapılacak değişiklikle buranın faaliyete geçmesi tam 300 milyon lira… Sadece küçük oyuncak bölümü çalışır durumda” dedi.

Yavaş, AKP’li Meclis üyesi Sinan Burhan’ın, "Ankapark’ı açacak mısınız?" sorusuna ise "Evet açacağım. Neden açmayayım, benim de param var orada. Halka açacağım, paralı pullu da değil. Oyuncakların olduğu yeri sezonluk kiraya verebiliriz. Maliyeti hesap ettiğiniz zaman ancak özel birisi belli alanları kullanıp para kazanabilirse kazanır" yanıtını verdi.

Yavaş hiç açılmayan ancak milyonlarca TL harcanarak yapılan Ankapark'taki teleferiğe ilişkin ihale tutarının 97.7 milyon TL olduğunu, teleferik sisteminin yarısı bile tamamlanmadan yüzde 76 ücretinin ödendiğini ve belediyenin 776 milyon TL zararda olduğunu belirtti. Yavaş konunun Savcılığa taşındığını da kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde