Maliyeden gazeteci Emin Çapa'ya rekor vergi cezası!

Maliyeden gazeteci Emin Çapa'ya rekor vergi cezası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı banka hesaplarını inceleyerek Google Limited üzerinden hesabına para girişi olan YouTube kanalı sahiplerine geriye dönük vergi cezaları göndermeye başlamıştı. Gazeteci Emin Çapa'nın Youtube kanalına vergi cezası kesildiği öğrenildi.

Maliyeden gazeteci Emin Çapa'ya rekor vergi cezası!
16px
24px
25.06.2022 18:36
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanlığı YouTube’taki içerik üreticilerini 2016 yılından bu yana takibe aldı. YouTube kanalı bulunanları banka hesapları üzerinden radarına alan Maliye, izlenme sayısı ve süresine göre kazançları vergilendirdi. Sosyal medya fenomenlerine, YouTuberlara ve gazetecilere geriye dönük vergi tahakkuk ettiren Maliye, Gelir Vergisi Kanunu’na göre cezalar kesmeye başladı.

Ceza kesilen isimlerden biri de ünlü gazeteci Emin Çapa oldu. Çapa, daha önce YouTube kanalı nedeniyle Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu ile de sorun yaşamıştı.

Çapa, Mahiroğlu'nun kendisinden YouTube kanalındaki gelirinin yüzde 50'sini istediğini söylemişti.

Halk TV yönetimi; 'YouTube kanallarında yayın yapmaları' gerekçesiyle Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yollarını ayırmıştı. Halk TV'den yapılan açıklamada, 'paralel yayın' ifadeleri kullanılmıştı. Çapa, Halk TV yönetimini topa tutmuş, anlaşma maddelerini hatırlatmış, YouTube'tan elde edilen paradan pay istenildiğini dile getirmişti. Çapa, yaklaşık bir ay sonra Halk TV ile yeniden anlaşmıştı.

 DÖNÜŞÜNÜ BÖYLE DUYURMUŞTU

Yeniden Halk TV'ye dönme kararını sosyal medya hesabından şöyle duyurmuştu:

"Sevgili Dostlarım; @halktv yönetimi ile yaptığımız görüşmelerden sonra, uğruna mücadele ettiğimiz ortak hedefin her şeyin üzerinde olduğu konusunda uzlaştık. Bir kere bu konuda uzlaşınca gerisi kolay oldu. Pazartesi gününden itibaren kaldığımız yerden yeniden başlıyoruz.

Bu kararda, 'Türkiye'nin içinde bulunduğu dramatik noktada en iyi mücadele nerede verilir?' sorusunun yanıtı önemli bir yer tutuyor. 2018'de olduğu gibi, şimdi de bu sorunun yanıtı @halktvcom.tr. Seçim sonuna kadar her iki tarafın youtube kanalında da yayın yapmayacağım.

Sevgili @siring'in aman vermez diplomatik çabaları, @baristerkoglu ve @AysenurArslantv'ın "hadileri" @SuatToktas 'ın "en doğru yolu bulalım" çabası çok değerliydi. @cafermahiroglu 'nun "kişisel konular önemli olamaz" açık yürekliliği olmasa sonuç alamazdık."

VERGİ CEZASI KESİLDİ

Çapa'nın YouTube kanalından kazandığı, Google Limited Ireland’dan gelen paralar Hazine ve Maliye Bakanlığına takıldı. Medyatava'da yer alan habere göre; Bakanlığın Çapa'ya 700 bin liraya yakın bir ceza kesiği öğrenildi. Ceza, Bakanlığın bir YouTube kanalına kestiği rekor ceza olarak kayıtlara geçti. Bakanlık daha önce Youtuber'lara 100 bin ile 360 bin TL arasında değişen cezalar kesiyordu.

Çapa, vergi cezasında altyapı hizmeti aldığı şirketi suçladı ve sorumluluğun onlardan oludğunu vurguladı, cezanın da şirket tarafından ödenmesini istedi. Ancak şirket bu cezanın kendi sorumlulukları dışında olduğunu cezanın Çapa tarafından ödenmesi gerektiğini iletti. Çapa ile şirket arasında henüz anlaşma sağlanabilmiş değil.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde