Patronlar Dünyası
Geri

Lübnan Merkez Bankası Başkanına yurt dışı yasağı

Lübnan yargısının, Interpol tarafından uluslararası tutuklama kararı çıkarılan Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame'ye yurt dışı yasağı getirip pasaportuna el koyduğu belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Lübnan Merkez Bankası Başkanına yurt dışı yasağı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2023 Çarşamba 19:23
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Whatsapp'tan gönder
Whatsapp

Lübnan basınında yer alan haberlere göre Selame, Adalet Bakanlığına gelerek Temyiz Mahkemesi Yargıcı İmad Kabalan'a Interpol'ün aldığı karara ilişkin ifade verdi.

Kabalan, Lübnan'da hakkında açılan yolsuzluk davalarına binaen Selame'ye yeniden yurt dışı yasağı getirdi.

Yargıç Kabalan'ın kararıyla Selame'nin sahip olduğu Fransız ve Lübnan pasaportlarına da el konuldu.

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame hakkında "kara para aklama, zimmete para geçirme ve yolsuzluk" iddialarıyla Fransa'nın başkenti Paris'te açılan davada mahkeme 16 Mayıs'ta "uluslararası tutuklama" kararı vermişti.

Paris'teki mahkeme kararının ardından "kırmızı bülten" çıkaran Interpol de 19 Mayıs'ta Selame'nin tutuklanması talebine ilişkin resmi yazıyı Lübnan İçişleri Bakanlığına teslim etmişti.

İçişleri Bakanlığı Lübnan yargısının alacağı karara göre talebin yürürlüğe koyulacağını bildirmişti.

Lübnan'da 30 yıldır Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan 72 yaşındaki Selame'nin görev süresi bu ay doluyor. Selame'nin Lübnan'da tutuklanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor.

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame hakkında ilk olarak, Ocak 2021'de İsviçre'deki adli merciler tarafından "zimmete para geçirme, kara para aklama ve yolsuzluk" gibi suçlamalarla dava açılmıştı.

12 YILDA 326 MİLYON DOLAR ÜCRET VE KOMİSYON ALDI

İsviçre Başsavcılığı, Selame'nin kardeşi Raca Selame'ye ait Forry Şirketi'nin, Lübnan Merkez Bankasına ait eurobond ve hazine bonoları satışından 2002'den 2014'e kadar 326 milyon dolar ücret ve komisyon aldığını bildirmişti.

Lübnan Başsavcılığı ise Nisan 2021'de İsviçre'nin soruşturma talebi için Lübnan'dan yardım istemesi üzerine Selame hakkında dava açmıştı.

Selame, 17 Kasım 2021'de tüm yatırımlar ve para transferlerine ilişkin belgeleri bir şirketin denetlediğini ve bunları adli mercilere teslim edeceğini duyurmuştu.

Cebel Lübnan Mahkemesi Başsavcısı Gade Avn, 11 Ocak 2022'de Riyad Selame hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıklamış, 19 Şubat 2022'de de Selame'nin ikamet ettiği Lübnan'ın Metn bölgesindeki taşınır ve taşınmaz varlıklarının dondurulmasına karar vermişti.

Selame ayrıca 16 Mart 2023'te Beyrut'ta, Avrupa'dan gelen adli bir heyetin huzurunda hakkındaki iddialara ilişkin ifade vermişti.

patronlardunyasi.com

Advertisement

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
PATRONLAR EKONOMİ FİNANS GÜNDEM DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ AKTÜEL OTOMOBİL EMLAK ÇEVRE SAĞLIK TEKNOLOJİ KÜLTÜR-SANAT
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
KVKK Metni
Çerez Politikası
Copyright © 2023 Patronlar Dünyası