Londra'da lüks konut fiyatları düşecek!

Londra'da lüks konut fiyatları düşecek!

Dubai, 2023'te yıllık yüzde 13,5 fiyat artışı beklentisi ile, Knight Frank'in en yüksek emlak fiyatı artışı sıralamasında Miami'yi geride bıraktı.

Londra'da lüks konut fiyatları düşecek!
16px
24px
29.11.2022 11:18
ABONE OLgoogle

Londra'da ise fiyatların yüzde 3 düşmesi bekleniyor.

Yabancı alıcıların artan ilgisi konut piyasasını hızlandırmaya devam ederken, Dubai'deki lüks emlak fiyatlarının gelecek yıl yüzde 13,5 artması bekleniyor.

Bloomberg HT'de yayınlanan habere göre, Dubai Knight Frank'in 2023 için en iyi konut fiyat artışı sıralamasında kolayca birinci sırada yer alıyor. Birçok süper zengin alıcıyı kendine çekmeyi başaran Dubai’de beklenen yıllık fiyat artış oranı, listede ikinci sırada yer alan Miami'deki birinci sınıf emlak için tahmin edilen yüzde 5'lik artışın iki katından daha fazlasına denk geliyor.

Araştırmaya göre Londra ve Seul, 25 şehirlik listenin alt sıralarında yer alırken, her iki büyükşehirde de fiyatların yüzde 3 düşmesi bekleniyor. New York, tahmin edilen yüzde 2'lik fiyat artışıyla listenin ortasında yer alıyor.

Knight Frank'e göre, 2023’te dünyanın en büyük 25 şehrinde birinci sınıf emlak fiyatları ortalama yüzde 2 artacak. Bu rakam 2022 için yüzde 5,2 oldu.

Knight Frank Küresel Konut Araştırma Başkanı Kate Everett Allen, "Ev sahiplerinin, yükselen enflasyonun öngörülemezliği, artan borçlanma maliyetleri ve yüksek vergilerle uğraşmak zorunda kaldığı bir zamanda çoğu küresel şehirdeki manzara artık değişiyor" şeklinde konuştu.

Knight Frank'ın yüksek gelirli kişilerle yaptığı ankete göre, beklenenden daha düşük büyümeye rağmen, Londra ve New York hâlâ konut satın almak için en popüler şehirler.

İngiliz ve Amerikalı yatırımcıların yaklaşık yarısına kıyasla, on Çinli alıcıdan yaklaşık dokuzu önümüzdeki yıl bir mülk satın alacaklarını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde