Patronlar Dünyası
Geri

Koronavirüsü yok eden doğal ilaç: Meyan kökü

Almanya'daki Essen Üniversite Hastanesi'nden bilim insanları, meyan kökündeki glisirizik asidin Kovid-19'u baskılayabildiğini tespit etti.
ABONE OL
Abone Ol
Koronavirüsü yok eden doğal ilaç: Meyan kökü
Haberler / LUX
22 Aralık 2020 Salı 08:46
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Whatsapp'tan gönder
Whatsapp

BioRxiv kütüphanesinde yayınlanan çalışmaya göre, Essen Üniversite Hastanesi'nden bilim insanları, laboratuvar çalışmaları için meyan kökünün 8 mg/ml konsantrasyonundaki ekstresini hazırladı.

Ardından farklı dozlarda (0.002 ilâ 4 mg/ml) hazırlanan ekstre, 100 adet yüzde 50 oranda enfeksiyonlu koronavirüs dozlarına eklendi ve bir saat boyunca 37 derecede inkübe edildi. Aynısı, Vero E6 özel birleşik hücreler üzerinde tekrarlandı.

#reklam#

Meyan kökü ekstresinin 0.5-1 mg/ml'lik konsantrasyonu yok edici bir etki sergiledi. Bu rakam, meyan çayındaki konsantrasyondan daha az. Bilim insanları, içeceğin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde etkili olabileceğine inanıyor.

Daha önce antioksidan ve antienflamatuvar özelliklere sahip glisirizik asidin antiviral özellikleri, herpes simpleks ve diğer bazı virüsler üzerinde kanıtlanmıştı.

Meyan kökü ve glisirizik asidin koronavirüs üzerindeki etkisinin daha ayrıntılı araştırılması gerektiğini kaydeden bilim insanları, bu maddenin güvenli olduğunun altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
PATRONLAR EKONOMİ FİNANS GÜNDEM DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MEDYA TEKSTİL İŞTE BAŞARANLAR AKTÜEL OTOMOBİL LUX
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2023 Patronlar Dünyası