Koç'un ardından Sabancı ve Borusan'dan da İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Koç'un ardından Sabancı ve Borusan'dan da İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Koç Holding'ib ardından Sabancı Vakfı ve Borusan, İstanbul Sözleşmesi'ne destek mesajları yayımladı ve yürürlüğe girmesi çağrısında bulundu.

Koç'un ardından Sabancı ve Borusan'dan da İstanbul Sözleşmesi çağrısı
16px
24px
25.07.2020 14:11
ABONE OLgoogle
Son günlerde tartışma konusu olan ve Türkiye’nin de taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi hakkında Koç Holding’den bir açıklama geldi.

“Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir” ifadelerine yer verilen Koç Holding’in yazılı açıklamasında, "Ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz" denildi.  

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 24, 2020

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

İstanbul Sözleşmesinin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz. Kadınların şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir ülke için dayanışma içinde mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınların erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.  Koç Holding'den hükümete 'İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı

?Sabancı Vakfı: Başka Pınar Gültekinlerin öldürülmemesi için İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması şart

Koç Holding'in açıklamasının ardından Sabancı Vakfı ve Borusan da İstanbul Sözleşmesi'ne destek açıklamaları yaptı. 

Sabancı Vakfı tarafından "Kadın cinayetlerine son vermek için #İstanbulSözleşmesi etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Kadınların yaşam güvenliğinin sağlanması için #İstanbulSözleşmesiŞart #İstanbulSözleşmesiYaşatır" ifadeleriyle paylaşılan açıklamada "Ülkede her 10 kadından 4'ü eşi ya da partneri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılıyor. Kadınların yaşam hakkı ihlal ediliyor. 2016 yılından beri 'İş Dünyası Aile Şiddetine Karşı' projesini destekliyor, kalıcı çözümler üretmen için sivil toplum, uluslararası örgütler ve iş dünyasının iş birliği ile hareket ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Vakıf tarafından yapılan bir diğer paylaşımda ise "Başka #PınarGültekinlerin öldürülmemesi için İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması şart" denildi. ?

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 25, 2020

?Borusan Holding: Şiddet asla kabul edilemez

Borusan'ın yaptığı açıklamada ise şu şekilde: 

"Türkiye, kadınların şiddetten ve ayrımcılıktan korunması için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'ni, Avrupa Konseyi üye ülkeler arasında ilk olarak, 2012 yılında imzalamıştır. Tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi'ni koruması ve kararlıkla uygulamaya geçirmesinin gerekliliğine inanıyoruz" 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde