Koç Holding net kârını ikiye katladı: 9 ayda 8,5 milyar TL

Koç Holding net kârını ikiye katladı: 9 ayda 8,5 milyar TL

Koç Holding, 2020'nin ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre net dönem kârını yüzde 94 artışla 8 milyar 481 milyon TL'ye, cirosunu yüzde 10 artışla 125 milyar 720 milyon TL'ye yükseltti.

Koç Holding net kârını ikiye katladı: 9 ayda 8,5 milyar TL
16px
24px
06.11.2020 05:55
ABONE OLgoogle

Koç Holding'in 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, koronavirüs salgınının tüm dünyada zorlukları ve belirsizliği daha da artırırken, çevik yönetim anlayışının önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Koç Topluluğu olarak bu zorlu dönemde de disiplinli yönetim anlayışı, sağlam bilançosu, dengeli portföy yapısı, dijital yetkinlikleri, çevik yönetimi, çalışma arkadaşlarının üstün gayreti, kuvvetli bayi teşkilatı ve etkin tedarik zinciri sayesinde güçlü konumlarını sürdürdüklerini aktarana Çakıroğlu, küresel ekonomiyi ve değer zincirlerini derinden etkileyen koronavirüs salgınının menfi ekonomik etkilerini ihtiyatlı politikaları sayesinde azaltabildiklerini bildirdi.  Sabancı, pandemide net karını yüzde 69 artırdı, 3.8 Milyara çıktı

Koç Holding, 2020’nin ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre net dönem kârını yüzde 94 artışla 8 milyar 481 milyon TL’ye yükseltti.

Geçen sene aynı dönemde Koç’un dönem kârı, 4 milyar 374 milyon TL olmuştu.

3. ÇEYREKTE KÂR 3’E KATLANDI

2020’nin temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyrekte holdingin kârı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 185 artışla 1 milyar 363 milyon TL’den 3 milyar 886 milyon TL’ye yükseldi.

Ocak-eylül döneminde holdingin cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 125 milyar 720 milyon TL’ye yükseldi.

Ocak-eylül döneminde kâr artışında, finans sektörü faaliyetlerinden brüt kârın 174 milyon TL’den 16 milyar 70 milyon TL’ye yükselmesi etkili oldu.

6,1 MİLYAR TL YATIRIM

9 ayda 6,1 milyar TL kombine yatırım gerçekleştiren Koç Holding’in CEO’su Levent Çakıroğlu, “Yurt içinde tüketici talebinin devam etmesi, yurt dışında ise ihracat pazarlarında başlayan hareketlilik corona virüsü salgını kaynaklı ekonomik yavaşlamanın etkilerini nispeten azalttı” değerlendirmesinde bulundu.

Koç Topluluğu Şirketleri'nin, Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 9'unu gerçekleştirdiğine dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı ‘Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı Listesi'nde bu sene de şirketlerimiz ile en üst sıralarda yer aldık. Listede Ford Otosan ihracat şampiyonu, Tüpraş 3'u?ncu?, Tofaş 7'nci ve Arçelik 9'uncu oldu” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde