Katar Emiri'nin hedefinde Galataport mu var! Ferit Şahenk gezdirdi

Katar Emiri'nin hedefinde Galataport mu var! Ferit Şahenk gezdirdi

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmenin ardından bugün ise Galataport'u gezdi. Katar Emiri'nin yanında iş adamı Ferit Şahenk de yer aldı.

Katar Emiri'nin hedefinde Galataport mu var! Ferit Şahenk gezdirdi
16px
24px
15.05.2022 11:19
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Vahdettin Köşkü'nde Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Bir süre köşk içinde muhabbet eden liderler daha sonra görüşmeye geçtiler.

Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani bugün ise İstanbul'da Galataport'u gezdi.

Katar Emiri'nin yanında Doğuş Holding'in başkanı ve CEO'su Ferit Şahenk'in de yer aldığı görüldü.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani'nin aklında Galataport'u satın almak var.

KATAR EMİRİ AL SANİ KİMDİR  

Arap dünyasının en genç lideri olan ve aynı zamanda Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-il’den sonra dünyanın da en genç liderlerin biri olan Tamim Bin Hamed Al Sani, 3 Haziran 1980 yılında Basra Körfezi kıyısındaki Katar’ın başkenti Doha’da doğdu.

Babası Katar Emiri Arap dünyasında bir ilke imza attı ve tahtı kendi isteğiyle oğluna bıraktı.

Tamim, Katar Emiri'nin ikinci eşi Şeyha Moza’dan olan 2. oğlu. Tamim ağabeyi yerine Katar Emiri olarak bir geleneği de değiştirdi.

İNGİLTERE'DE OKUDU

Katar Emiri Şeyh Tamim, İngiltere’de eğitim gördü. Sherborne, Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi ve Middlesex Harrow School'dan mezun olan Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, 1998 yılında Katar Silahlı Kuvvetleri'nde teğmen olarak görev yaptı.

AĞABEYİ YERİNE VELİAHT OLDU

Katar’ın yönetimini 1995’te kansız bir darbeyle dedesinden ele geçiren babası Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani'nin tahta geçmesinden itibaren devlet yönetimi konusunda deneyim edinen ve göreve hazırlanan Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, 2003’te ağabeyinin yerine veliaht oldu. Emirin ailesi Katar’ı 130 yıldır yönetiyor.

KUZENİYLE EVLENDİ

Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Sani eşini medyadan uzak tutuyor. 2005 yılında ikinci kuşaktan kuzeni ile evlenen Tamim Bin Hamad Al Sani, 2009’da ikinci kez evlendi ve 3 erkek, 3 kız çocuk babasıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde