Kasko fiyatı 4 kat yükseldi, yaptıranlar hızla azaldı

Kasko fiyatı 4 kat yükseldi, yaptıranlar hızla azaldı

Son iki yılda kasko fiyatları en az 3-4 katına çıktı. Sürücüler gibi sektör temsilcileri de böylesi bir dönemin daha önce hiç yaşanmadığını, kabul edilebilir olmadığını söylüyor. Artık kasko yaptıranların sayısında da ciddi bir azalma var.

Kasko fiyatı 4 kat yükseldi, yaptıranlar hızla azaldı
16px
24px
01.06.2023 17:58
ABONE OLgoogle

Yüksek enflasyon ve kur farkıyla birlikte, araç fiyatlarının sürekli artıyor olması sigorta sektörünü de zora soktu. Fiyatı nedeniyle kasko yaptıranların sayısı da azaldı.

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, 1977 senesinden beri böyle bir dönem görmediğini dile getirerek "Hiçbir dönem fiyatlar bire üç, bire dört artmadı. Sektörün önünü bu denli göremediği bir ortam oluşmadı." diye konuştu.

Yedek parça ve tamir bedellerinde herhangi bir artışın olup olmayacağını bilemediklerini de ifade eden "Kasko yaptıranların yüzde 12 ila yüzde 15 azaldı." dedi.

Korkut, geçen sene bir arabayı 16 bin TL'ye sigorta ederken bu sene 65 bin TL'lik bir ücretin çıkmasına ilişkin ise "Kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Korkut, kasko fiyatlarının daha yükselmeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde