Kadıköy’de nefes kesen derbi… Yedi gollü derbinin galibi Beşiktaş

Kadıköy’de nefes kesen derbi… Yedi gollü derbinin galibi Beşiktaş

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi nefes kesti! Beşiktaş'ın 10 kişi tamamladığı maçta tam yedi gol atılırken, siyah-beyazlı ekip ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı. Son olarak rakibini 17 Nisan 2005'te 4-3 yenen Beşiktaş, Kadıköy'de 15 yıl sonra yine aynı skorla kazandı.

Kadıköy’de nefes kesen derbi… Yedi gollü derbinin galibi Beşiktaş
16px
24px
29.11.2020 18:09
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, derbi maçta deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-3 mağlup etti. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta üç puana uzanan taraf oldu. Beşiktaş’ın golleri Aboubakar (2), Necip ve N’Sakala’dan gelirken, Fenerbahçe’nin gollerini Cisse ve Ozan Tufan kaydetti.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın hızlı hücumlara dayanan oyun planı başarılı olurken, Fenerbahçe’de Erol Bulut’un en çok eleştirildiği atak çeşitliliği sıkıntısı bir kez daha yaşandı. Duran toplar dışında pozisyon bulmakta zorlanan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen üç gol bulmayı başarsa da, Beşiktaş’ın orta sahayı çabuk geçerek geliştirdiği hücumlara engel olamadı.

İki takımın da son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadığı, özellikle son dakikalarda temposu bir hayli yükselen maçta Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta, eksik olduğu bölümde Fenerbahçe karşısında iki gol bulmayı başardı. Sarı-lacivertliler de aynı bölümde iki gol atmasına rağmen, rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş, oldukça temposuz başlayan Fenerbahçe karşısında oyun olarak üstün göründü. Topu rakibine veren, önce savunma güvenliğini sağlayan siyah-beyazlı ekip, kaptığı toplarla hızlı hücumlar geliştirdi. Maçın ilk 20 dakikasında Aboubakar ile iki farklı öne geçen Beşiktaş, pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe’nin kornerden bulduğu gole engel olamadı. Cisse ile farkı bire indiren Fenerbahçe, soyunma odasına 2-1 yenik girdi.

İkinci yarıda Erol Bulut’un hamleleri de Fenerbahçe’nin tempo yapmasına yeterli olmadı. Ancak ilk yarıya oranla daha iştahlı görünen Fenerbahçe, 50. dakikada Larin’in kırmızı kart görmesiyle hücumu daha fazla düşünmeye başladı. Ancak savunmadan çıkarken kaptırılan topun ardından yapılan faul sonrası Necip ile bir gol daha bulan Beşiktaş, farkı yeniden ikiye çıkardı.

Maçta ikinci kez iki farklı geriye düşen Fenerbahçe, 10 kişi oynayan Beşiktaş karşısında beklenen tempo ve atak sürekliliğini sağlayamadı. Oluşan karambolde Ozan ile maçın bitimine 20 dakika kala bir gol daha bulan ev sahibi ekip, maçın devamında ciddi bir pozisyona giremeden tamamladı. Maçın son bölümünde hızlı atakla bir gol daha bulan Beşiktaş, üç puana uzanan takım oldı.

Savunmanın ortasında Necip ile oynayan, orta sahada yaratıcı oyuncular yerine fizik gücü kuvvetli Necip, Josef ve Mensah ile mücadele eden Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puan çıkarmayı başardı. Geçtiğimiz hafta da Medipol Başakşehir’i aynı skorla mağlup eden Beşiktaş, ligde üst üste ikinci galibiyetini alarak moral buldu.

Fenerbahçe ile bir önceki hafta Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 5-1’lik galibiyete rağmen tempo yapamadığı futbolu, Beşiktaş karşısında da devam ettirdi. Özellikle hücumda rakibini bunaltamayan ve atak çeşitliliği sağlayamayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kontra atak planına da karşılık veremedi. Geriye dönmekte sıkıntı yaşadığı gözlenen sarı-lacivertli ekip, evinde oynadığı son iki maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 16’ya yükseltirken, Fenerbahçe 20 puanda kaldı.

ABOUBAKAR 2 GOLLE YILDIZLAŞTI...

Mücadeleye deplasman ekibi adeta golle başladı. Siyah-beyazlılar, 4. dakikada Aboubakar'ın golüyle öne geçti. Beşiktaş, 20. dakikada Aboubakar'ın kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.

2 golün şokunu atlatan sarı-lacivertliler, 34. dakikada Cisse ile farkı 1'e indirdi.

 

15 YIL SONRA KADIKÖY'DE GALİBİYET...

İkinci yarının hemen başında Beşiktaş 10 kişi kaldı. Rakibine faul yapan Larin, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Siyah-beyazlılar 10 kişi kalmasına rağmen golü bulan taraf oldu. 53. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte düzgün bir kafa vuruşu yapan Necip, skoru 3-1'e getirdi.

Maçı bırakmayan Fenerbahçe, 68. dakikada Ozan Tufan'la farkı yeniden 1'e indirdi. 88'de N'Skala ile Beşiktaş 4-2 öne geçerken, 90+7'de Ozan Tufan'ın penaltı golüyle maçın skoru ilan edildi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 16 puana çıkarken, Fenerbahçe ise 20 puanda kaldı.

Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında Kadıköy'de en son 17 Nisan 2005 tarihinde 4-3'lük skorla kazanmıştı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR...

2. dakikada Pelkas'ın pasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Pelkas'ın vuruşu savunmada Roiser'den döndü. Dönen topta Pelkas'ın şutu üstten auta gitti.

4. dakikada ceza sahası dışında Larin'in pasında topla buluşan Aboubakar'ın ceza alanına girerek sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

20. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Aboubakar'ın altıpasta müsait pozisyondaki kafa vuruşunda top filelere gitti. 0-2

34. dakikada Sosa'nın sağ kanattan kullandığı köşe atışında Tisserand'ın penaltı noktası üzerindeki vuruşunda arka direğe yönelen topu Cisse ayağıyla tamamlayarak farkı 1'e indiren golü attı. 1-2

39. dakikada Aboubakar'ın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top sol kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR...

53. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde oluşan karambolde topla sağ kanatta buluşan De Souza, meşin yuvarlağı arka direkteki Necip Uysal'a bıraktı. Bu oyuncunun Gökhan Gönül'ün üzerinden kafa vuruşunda top fileleri gitti: 1-3

68. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan ortasında altıpasta topla buluşan Ademi'nin indirmek istediği top Atiba'ya çarparak üst direkten döndü. Topu önünde bulan Ozan Tufan, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 2-3

81. dakikada Caner Erkin'in yerden pasında ceza alanı önünde topla buluşan Ozan Tufan'ın şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

83. dakikada Caner'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Mert Hakan'ın bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha üstten auta çıktı.

87. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Gustavo'dan iyi sıyrılan N'Koudu, sağ kanattan bir süre ilerledikten sonra arka direkte müsait durumdaki N'Sakala'yı gördü. Bu oyuncu sert bir vuruşla topu fileleri attı: 2-4

90+5. dakikada Thiam'ın şutunda Welinton'un müdahalesinde sarı-lacivertli oyuncu yerde kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, Video Yardımcı Hakem kararıyla penaltı noktasını gösterdi.

90+7. dakikada Ozan Tufan penaltı atışında meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 3-4

Beşiktaş, karşılaşmayı 4-3 kazandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde