Jeff Bezos, Elon Musk'a rakip oluyor! 3 bin uydu gönderecek

Jeff Bezos, Elon Musk'a rakip oluyor! 3 bin uydu gönderecek

Jeff Bezos ile Elon Musk, kozlarını bu kez uzayda paylaşacaklar.

Jeff Bezos, Elon Musk'a rakip oluyor! 3 bin uydu gönderecek
16px
24px
06.04.2022 02:15
ABONE OLgoogle

Amazon, dünyanın neredeyse her yerinde internet erişimini sağlamak amacıyla uzaya 3 binden fazla uydu göndereceğini açıkladı. Şirket uyduları fırlatmak için üç roket şirketiyle anlaşma yaptığını duyurdu.

Anlaşma, Boeing, Lockheed Martin ve Avrupalı ??Arianespace arasındaki ortak girişim olan United Launch Alliance adlı iki deneyimli roket üreticisinin yanı sıra, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos tarafından başlatılan ve füze geliştirmek için çalışan roket şirketi Blue Origin'i içeriyor.

CNN International'ın haberine göre, Amazon'un bu görevler için kullanmayı planladığı üç roketin tamamı henüz faaliyette değil ancak bu yıl veya 2023'te hizmete girmesi bekleniyor. Elon Musk'tan Jeff Bezos'a 'tavsiye': Şirkette daha fazla, jakuzide daha az vakit geçir

Söz konusu fırlatmaya ilişkin mali detaylar hakkında açıklama yapılmadı.

ELON MUSK'A RAKİP OLUYOR

Elon Musk'ın SpaceX projesi Amazon'un fırlatma sağlayıcıları arasında yer almadı.

Amazon'un Project Kuiper adlı uzay tabanlı internet erişim platformunun SpaceX'in Starlink'i ile rekabet edeceği açıklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde