İstanbul'da daire fiyatına Chelsea'da rezidans

İstanbul'da daire fiyatına Chelsea'da rezidans

Konutta, son dönemlerde fiyatlar Türkiye’de yüzde 100’ün üstünde bir artış gösterdi. Gerek kur, gerekse de maliyetlerdeki artışlardan kaynaklanan bu artışlar yatırım amacıyla konut satın almak isteyenlerde de endişeye neden oluyor.

İstanbul'da daire fiyatına Chelsea'da rezidans
16px
24px
21.06.2022 11:20
ABONE OLgoogle

“Balon zamların” da baş göstermesiyle, yatırımcılar doğru konut yatırımını nasıl ve nerede yapmaları konusunda ciddi bir kararsızlık yaşıyorlar. Öyle ki, İstanbul’un bazı semtlerinde yaşanan artışlar ile konut fiyatları İngiltere’dekilerle yarışır hale gelmiş durumda… Bu da yatırımcıları, yurt dışında konut alımına yöneltiyor…

Aynı paraya Chelsea’de ev sahibi olmak mümkün…

Son yapılan araştırmalar, yaşanan artışlar ile Türkiye genelinde ortalama satılık konutların metrekare fiyatlarının yüzde 120’ye varan oranlarda artarak ortalamada 8.000 TL bandına yaklaştığı sonucunu ortaya koyuyor. Dünyada son bir yılda konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 10 şehirden üçü ise Türkiye’de yer alıyor. Bu nedenle Türk yatırımcılar da rotalarını yurt dışına çevirmeye başladılar. Özellikle döviz cinsinden kira geliri elde etmek isteyenler, İngiltere’deki projelere yoğun talep gösteriyorlar.

Gayrimenkul geliştirme firması Mount Anvil ve Peabody ortaklığında hayata geçirilen “Chelsea Botanica”, İstanbul’dan satın alınacak bir daire fiyatına, yurt dışında konut alma imkanı sunuyor. Chelsea Botanica’da doğanın ve sağlıklı yaşamın ön planda olduğu, stil sahibi evlerden oluşan, yeni, çok özel, butik bir yaşam konsepti hayata geçiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Mount Anvil’in Grup Satış Direktörü Jon Hall “Chelsea Botanica”nın sofistike bir lüksün, doğal malzemelerin ve kişisel sağlığın ön planda olduğu Batı Londra için çok özel bir temsiliyeti olduğunu vurguluyor. Rezidans sakinlerinin halihazırdaki yaşam tarzına uyacak şekilde titizlikle tasarlanmış olmasının yanı sıra, yüksek kalitede iç dekorasyon, proje içi olanaklar ve birçok inovatif açık hava alanları içerdiğini de sözlerine ekliyor. Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri’nin bilim insanlarının desteği ile tasarlanan harikulade bahçeler ve Peloton Fitness Merkezi, modern Londra yaşantısının benzersiz ortamını SW6’da yer alan Chelsea Botanica’da hayat buluyor. 2025 yılında tamamlanması planlanan, Thames Nehri’ne sadece 190 metre konumlanmış, bu özel yapım daireler, Türkiye’ye özel erken satın alım fırsatıyla lansmana çıkıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde