İsrail’le normalleşme: Erdoğan Netanyahu’yla görüştü

İsrail’le normalleşme: Erdoğan Netanyahu’yla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen eski başbakan ve Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu’yla görüştü.

İsrail’le normalleşme: Erdoğan Netanyahu’yla görüştü
16px
24px
17.11.2022 13:35
ABONE OLgoogle

Mavi Marmara baskını sonrası iki ülke arasında varılan mutabakatla 2016’da normalleşen ilişkiler, 2018’de Filistinlilerin ‘Büyük Geri Dönüş’ eylemleri sırasında yeniden bozulmuştu.

İsrail’le Filistinli gruplar arasında Gazze’deki 11 günlük çatışmalar sırasındaysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce birçok kez dillendirdiği gibi İsrail’i ‘terör devleti’ olmakla suçlamış ve taraflar arasında arabuluculuğa çalıştığı ‘Filistin diplomasisi’ sonuçsuz kalmıştı.

O günlerden beri bozuk olan ilişkiler, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un mart başındaki Ankara ziyaretiyle ‘siyasi diyaloğu yeniden canlandırmak’ hedefiyle yeniden hareketlenmişti. Erdoğan’ın Herzog’un ziyaretinden sonra dışişleri ve enerji bakanları temaslara başlamıştı. İsrail ile Türkiye arasında başlayan normalleşme sürecinde iki ülke de büyükelçi atamaya karar vermiş ve bu atamalar geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Erdoğan, bugün de Netanyahu’yla telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasına göre, Erdoğan’ın Netanyahu’ya ‘taziye için araması dolayısıyla teşekkür ederek, iki gün önce Batı Şeria’da yaşanan olayın da kendilerini üzdüğünü’ dile getirdiği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde