İsmini açıklamayan o yetkililer yine Reuters’e konuştu!

İsmini açıklamayan o yetkililer yine Reuters’e konuştu!

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş’ın görevden alınmalarının ardından Reuters’a konuşan bir kaynak, Yavaş ve Küçük’ün bazı PPK kararlarına muhalefet ettiğini söyledi.

İsmini açıklamayan o yetkililer yine Reuters’e konuştu!
16px
24px
14.10.2021 14:03
ABONE OLgoogle

Adı açıklanmayan kaynak, Küçük’ün önceki yıllarda Merkez Bankası rezervlerinin satışına da karşı çıktığını aktardı ve ekledi:

“Küçük’ün bir PPK toplantısında yaptığı şu konuşma, Merkez Bankası’nda hâlâ hatırlanır:

Quote Message: Liranın istikrarı ve itibarıyla bunlara bağlı olan fiyat istikrarı, ekonomik büyüme ve verimliliğe bağlı gelişme için şarttır. Diğer yollarla sağlanan büyüme kalıcı olmayacaktır. Bugün faizi olması gereken seviyeden düşük tutarsanız yarın, bundan daha yüksek bir seviyeye çıkarmanız gerekir.
Liranın istikrarı ve itibarıyla bunlara bağlı olan fiyat istikrarı, ekonomik büyüme ve verimliliğe bağlı gelişme için şarttır. Diğer yollarla sağlanan büyüme kalıcı olmayacaktır. Bugün faizi olması gereken seviyeden düşük tutarsanız yarın, bundan daha yüksek bir seviyeye çıkarmanız gerekir.

Aynı kaynak, bu kişilerin görevden alınmasının Merkez Bankası için bir kayıp olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde