İş adamını soymak için akıl almaz yöntem: Evine....

İş adamını soymak için akıl almaz yöntem: Evine....

İstanbul’da İran uyruklu borsacı Bahador K., kendilerine polis süsü veren kişilerce kaçırıldı. Kripto paraları başka hesaba aktarılan, 200 bin dolarlık senet imzalatılan borsacıyı gasp eden biri İran uyruklu 9 şüpheli yakayı ele verdi.

İş adamını soymak için akıl almaz yöntem: Evine....
16px
24px
17.09.2021 08:45
ABONE OLgoogle

İstanbul’da yaşayan İran uyruklu Bahador K. 15 Temmuz 2021 gecesi Bağcılar'da otomobiliyle seyir halindeyken, yanına bir minibüs ve bir cip yanaştı. Polis olduklarını söyleyen 8 kişi, borsacı olduğu öğrenilen 34 yaşındaki Bahador K.’yı kaçırdı.

İMZALARI ATTIRIP SERBEST BIRAKTILAR

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre sahte polisler, araçtan indirdikleri İranlıyı minibüse bindirerek gözlerini bağladı. B

ir otoparka götürülen İranlı’nın üzerindeki 5 bin lirasını alan şüpheliler, 30 bin dolarlık kripto parasını da kendi hesaplarına aktardı. Bununla da yetinmeyerek 200 bin dolarlık senet imzalattı.

Paralarını alıp borçlandırdıkları İranlı’yı geri götürerek aracının yanına  bırakan şüpheliler, ortadan kayboldu. İranlı Bahador K., yaşadıklarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri hemen çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları toplandı.

BİRİ İRAN UYRUKLU DOKUZ KİŞİ YAKALANDI

Haftalarca süren araştırmalarda 3 şüpheli belirlendi. Hüseyin T.(30), Emre Ç.(25), Aran D.(28) geçtiğimiz hafta gözaltına alındı.

Şüphelilerin dijital malzemelerinin incelenmesi ve ifadeleriyle birlikte biri İranlı 6 şüpheli daha tespit edildi. Erdal A. (41), Devrim G. (40), Onur K.(24), Erdem T.(25), Serkan A.(24) ve İranlı Asgar T.(23) de düzenlenen baskınla yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Serkan A. ile Asgar T. tutuklanırken diğer 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

EVİNE TEMİZLİKÇİ KADIN YERLEŞTİRMİŞLER

Gasp Büro Ekiplerinin 2 ay süren çalışması sonucu yakalanan gaspçılardan Asgar T.'nin iş adamının evine bir kadın işçi yerleştirdiği ve 5 gün boyunca bu kadından adam hakkında bilgiler aldığı öne sürüldü. Son olarak kadının iş adamına benim evimden "birkaç eşya alacağım" diyerek yardım istediği ve iş adamının aracıyla seyir halindeyken canlı konumu şüpheliler ile paylaştığı öne sürüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde