İngiltere hükümeti onayladı: İşte Chelsea'nin yeni patronu

İngiltere hükümeti onayladı: İşte Chelsea'nin yeni patronu

İngiltere hükümeti, Premier Lig'in önde gelen kulüplerinden Chelsea'nin Rus oligark Roman Abramoviç'ten Amerikalı iş insanı Todd Boehly'nin liderliğindeki konsorsiyuma satışını onayladı.

İngiltere hükümeti onayladı: İşte Chelsea'nin yeni patronu
16px
24px
25.05.2022 16:19
ABONE OLgoogle

İngiltere Dijital, Kültür, Spor ve Medya Bakanı Nadine Dorries, Abramoviç'in anlaşmadan faydalanmayacağına kanaat getirdiklerini ve satışı onayladıklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Roman Abramoviç, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgali sonrası 10 Mart'ta İngiltere'nin yaptırım uyguladığı kişiler arasına girmişti.

26 Şubat'ta Chelsea'nin yönetimini vakfa devreden Abramoviç ise 2 Mart'ta kulübü satışa çıkarmıştı.

Amerikan Los Angeles Dodgers beyzbol takımının ortaklarından Todd Boehly liderliğindeki konsorsiyum Chelsea'yi 4 milyar 250 milyon sterline satın aldı.

Todd Boehly kimdir?

Forbes dergisine göre Boehly'nin serveti 4,5 milyar dolar.

Boehly, ABD'de Dodgers'ın yanı sıra basketbol takımları Los Angeles Lakers ve Los Angeles Sparks'ın da ortakları arasında.

Chelsea'yi satın alan konsorsiyumun başında Boehly olsa da, kulübün hisselerinin çoğunluğunun, kredi ve sermaye yönetimi şirketi Clearlake Capital'de olması planlanıyor.

Diğer yatırımcılar arasında ABD'li milyarder ve Los Angeles Dodgers'ın diğer sahiplerinden Mark Walter ile İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss de var.

Konsorsiyum, Chelsea'ye 1 milyar 750 milyon sterlin yatırım yapacağını; yatırımın kulübün stadyumu Stamford Bridge'i, eğitim akademisini, kadın futbol takımını ve kadın takımının stadyumu olan Kingsmeadow'u da kapsayacağını; Chelsea Vakfı'na da yardımların süreceğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde