İngiliz ve ABD’lilerin Maraş ilgisi

İngiliz ve ABD’lilerin Maraş ilgisi

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ilgi ve desteği son dönemde iyice arttı. E

İngiliz ve ABD’lilerin Maraş ilgisi
16px
24px
04.12.2020 16:43
ABONE OLgoogle

Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Türk Hükümeti Maraş’ın yeniden açılması konusuna büyük önem veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen haftalarda Maraş’ı ikinci kez ziyaret etti.

Ada’da başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde birçok Türk şirketin yatırımları var. Amerikan-Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) de iki yıl önce Girne’de temsilcilik açtı. Erdoğan ve Tatar, Maraş'ta piknik yaptı: Menüde ne vardı?

Konsey’in şu anda KKTC’de aralarında İngiliz ve Amerikan sermayeli şirketlerin de olduğu 60 civarında üyesi var. Son gelişmeler üzerine üye sayısını 100’e çıkarmak için çalışmalarını hızlandıran Konsey, geçen ayki yönetim kurulu toplantısını Girne’de yapmış. Erdoğan, Bahçeli ve Tatar Maraş'ta: Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız

Konsey yöneticileri Erdoğan’ın Maraş’ta düzenlediği pikniğe de katılmışlar. Konsey, Maraş’ın açılmasından sonra bu şehirde de bir ofis açmayı kararlaştırmış. Duyumlarımıza göre KKTC’yle yakından ilgilenen sadece Türk iş dünyası değilmiş.

İngiliz ve ABD’li şirketler de gözlerini Ada’ya çevirmiş. Konsey’in Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Amerikalı ve İngiliz firmaların özellikle Maraş’ın yeniden inşası konusunda görev almak istediklerini belirtiyor. Bu konuda bazı firmalar şimdiden harekete geçmiş bile...

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde