İngiliz şirket Subsea 7, Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesinde ikinci aşamayı tamamladı

İngiliz şirket Subsea 7, Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesinde ikinci aşamayı tamamladı

Deniz altı enerji projelerine mühendislik hizmeti veren İngiliz Subsea 7, Türkiye’den 2 yıl aradan sonra ikinci projesini daha aldı.

İngiliz şirket Subsea 7, Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesinde ikinci aşamayı tamamladı
16px
24px
24.05.2023 21:21
ABONE OLgoogle

2021 yılında Fransız Schlumberger ile konsorsiyum yapan İngiliz şirket, Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesi için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile 750 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Subsea 7, bu kez Fransız Schlumberger ve İtalyan Saipem ile bir anlaşmayı tamamladı. Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre anlaşma yine 750 milyon dolar olarak belirlendi. Avrupalı şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum ve TPAO arasında imzalanan anlaşmayla Karadeniz'deki Sakarya saha geliştirmesinin ikinci aşaması tamamlandı.

İngiliz şirketin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre sözleşme, mühendislik, tedarik, inşaat ve kurulum (EPCI) sözleşmesinin entegre proje kapsamı, deniz altı üretim sistemleri (SPS), deniz altı göbekleri ve akış hatları (SURF) dahil olmak üzere yer altı çözümlerini kapsayacak. Resmi sitesinden açıklama yapan Subsea7, yaklaşık 37 kilometre saha içi akış hattı içeriyor. Offshore faaliyetlerin 2025'in 2’nci çeyreği ile 2025'in 3’üncü çeyreği arasında olması planlanıyor.

Şirketin Afrika, Orta Doğu ve Hazar Başkan Yardımcısı Franck Louvety, “Subsea7, OneSubsea® ve Türkiye Petrollerinin yakın işbirliği sayesinde, Sakarya 1. Aşama'dan ilk gaz keşiften sadece 30 ay sonra teslim edildi. Subsea7, bu ilişkiyi Faz 2 için genişletmeyi ve Türkiye'deki enerji endüstrisinin gelişimine katkımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyor” dedi. Deniz altı enerji projelerine mühendislik hizmeti veren Fransız Schlumberger ve İngiliz Subsea 7 konsorsiyumunun 2021’de imzalanan Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesi projesi de benzer şekilde 750 milyon dolara almıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde