İmar barışında son rakam: Bakan açıkladı

İmar barışında son rakam: Bakan açıkladı

İmar barışından bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kişinin yararlandığı bildirildi. Bakan Kurum'un açıklamasına göre buradan elde edilen gelir 19 milyarın üzerinde.

İmar barışında son rakam: Bakan açıkladı
16px
24px
12.06.2019 04:46
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar" dedi. 

Bakan Kurum, Eyüpsultan'daki Sakarya, Silahtarağa ve Karadolap mahallelerinde arazi ve tapu sorunlarını konuşmak üzere vatandaşlarla bir araya gelerek, taleplerini dinledi. 

İlk olarak Sakarya ve Silahtarağa Mahallesi sakinleriyle buluşan Kurum, hem Silahtarağa hem de Sakarya mahallelerindeki hukuki sorunu çözmek için Vakıflar ile hazineye ait mülkiyetleri trampa yapmak suretiyle buradaki arazileri vakıflardan önce hazineye geçirme sürecini başlattıklarını dile getirdi. 

Bu arazilere ilişkin trampa yapmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin yapıldığına işaret eden Kurum, "Bu arazinin devri karşılığı bir araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne vereceğiz. Akabinde bu araziler hazine mülkiyetine geçtikten sonra da sizlere orayı rayiç bedel ne ise o bedel çerçevesinde belediyemizle birlikte satışını gerçekleştireceğiz. Arkasında da imar planını yapmak suretiyle hem tapu hem de mülkiyet probleminizi çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı. 



Bu süreçte sürekli sahada olduklarını belirten Kurum, bu tür toplantılar düzenleyerek vatandaşlarla iç içe olup dertlerini dinlediklerini söyledi. 

23 Haziran’daki seçimlere de değinen Kurum, "Sizin destekleriniz çok önemli. İstanbul gerçekten öyle tecrübesi olmayan, bilgi birikimi olmayan kimseye yönetilmek üzere bırakılamaz. Biz 25 yıldır İstanbul’da yönetim yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde