İlham Gencer hayatını kaybetti

İlham Gencer hayatını kaybetti

Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Gencer’in ölüm haberini, oğlu şarkıcı Bora Gencer duyurdu. Gencer'in cenazesin yarın defnedileceği de açıklandı.

İlham Gencer hayatını kaybetti
16px
24px
25.05.2023 06:13
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin ilk Piyanist şantörlerinden biri olan caz müzisyeni Bozkurt İlham Gencer, Bodrum’da tedavi gördüğü özel bir hastanede vefat etti. Bozkurt İlham Gencer’in ölüm haberini, oğlu şarkıcı Bora Gencer, sosyal medya hesabından duyurdu. Gencer, “Babam Türkiye’nin babası, benim canım varlığımın sebebi dünya iyisi insan adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer’i kaybettik” ifadelerini kullandı.

PİYANO HOCASI ANNESİ

Henüz beş yaşındayken annesinden aldığı derslerle başladığı Müzik hayatını yaşamının sonuna kadar sürdüren sanatçı, birçok unutulmaz esere de imza attı. Türkiye’nin ilk yerli caz grubunu kuran Gencer, 1950’li yılların başında Amerikalı şarkıcı Eartha Kitt’e “Kâtibim” şarkısını öğretti. Kitt 1953 yılında, bu anonim şarkıyı caz tarzında ve eğlenceli İngilizce sözlerle seslendirdi. Şarkı dünya çapında hit oldu.

İlham Gencer, ilk evliliğini Ayten Alpman’la yaptı. Çiftin kızları ünlü caz vokalisti Ayşe Gencer geçtiğimiz Aralık’ta 66 yaşında yaşamını yitirdi. İkinci evliliğini ise Necla Gencer ile yapan Gencer’in çocukları Bora Gencer ve İlhan Gencer de müzikle ilgilendi.

İlham Gencer, 28 Ağustos 2022’de Bodrum’da sanatçı dostlarının katıldığı sürpriz kutlama ile 100’üncü yaş gününü kutlamıştı. Yakın dostu Ajda Pekkan, Gencer’in vefatının ardından “Canım Ustam , Çok Değerli Hocam , ilk sahnemin Duayeni.. Sevgili #ilhamgencer ruhun şad olsun , ışıklar içinde uyu” cümlelerini paylaştı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Usta müzisyenin oğlu Bora Gencer, “Cenazemizi cuma günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz. Çok sevenleri vardı. Telefonum salise durmadı. Türkiye’de Atatürkçü, milliyetçi ve karakteri inanılmaz sağlam bir insandı. Babamın gece kulübünden bir beyefendi beni birkaç yıl evvel Beşiktaş’ta çevirdi. Ajda Pekkan gibi isimleri sahneye çıkarmış bir kulüp. 'İlham Ağabey sayesinde hepimiz ev sahibi olduk. Senin baban müthiş bir insandı' dedi. Bu bana yeter. Piyano çalarak, şarkı söyleyerek bunu yapmış bir insan. En büyük arzusu her zaman Türkiye’nin iyi olmasıydı. Ben babama kendim bakmak istedim ve radikal bir kararla Bodrum’a getirdik. Çok güzel zamanlar geçirdik. Ajda Pekkan ile 100’üncü yaşını kutladık, babam 100’ü devirmişti. Ajda Pekkan’ın haberinin olup olmadığını bilmiyorum, hemen arar zaten. Hastaneye gelmişti. Yakınlarını çabuk kaybeden bir insan oldum. Babam 100 yaşında ama daha yaşayacak gücü vardı, buraya kadarmış."  ifadelerini kullandı.

Patrıonlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde