İkinci Ayvatoğlu vakası! Şirketleri tehdit ederek 5 Milyonluk vurgun yaptılar

İkinci Ayvatoğlu vakası! Şirketleri tehdit ederek 5 Milyonluk vurgun yaptılar

Emniyetin iktidardaki isimlerle yakın görünerek savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri tehdit eden şahıslara yönelik operasyonu, 5 milyon TL’lik vurgunu ortaya çıkardı.

İkinci Ayvatoğlu vakası! Şirketleri tehdit ederek 5 Milyonluk vurgun yaptılar
16px
24px
02.04.2021 09:06
ABONE OLgoogle

Ankara’da kendileri Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı kuruluş olarak tanıtan şirket, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren diğer şirketleri tehdit ederek 5 milyon lira dolandırdı.

Beraberindeki 7 kişiyle birlikte gözaltına alınan TR-STS Savunma ve Harp Sanayi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Mesut Alver’in AK Partili birçok isimle birlikte paylaştığı fotoğraflar gündem oldu. 

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine yapılan ihbar yeni bir Kürşat Ayvatoğlu, vakasını ortaya çıkardı.  

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP 

Savunma sanayi üzerine faaliyet gösteren şirketlerin dolandırıldığı yönünde ihbar üzerine harekete geçen ekipler, TR-STS Savunma ve Harp Sanayi Genel Müdürlüğü üzerinde yoğunlaşarak bir süre teknik ve fiziki takipte bulundu.  

KENDİLERİYLE İŞ YAPMAYANLARA TEHDİT 

Sosyal medyada Savunma Sanayi Başkanlığı'nın bir alt kuruluşu imajı çizen ve iktidardaki birçok isimle yan yana fotoğraflar paylaşan şirket sahibi, kamuoyunda güven kazandı. Şirketlerinin başkanlığa bağlı bir kuruluş olduğunu iddia eden ekip, iş birliği yapmayanları 'iş yapamamakla' tehdit etti. 

5 MİLYON TL’LİK VURGUN 

Bahsi geçen şirket ayrıca, savunma sanayi alanında ihale kazanan şirketler ile temasa geçerek kendilerine de pay verilmesini talep etti. Şirketlerin kabul etmemeleri durumunda devlet büyükleriyle temaslarının olduğunu ve ihaleyi iptal ettireceklerini söylendi. Şirketin uyguladığı bu yöntemlerle 5 milyon TL'lik vurgun gerçekleştirdi. 

SOSYAL MEDYADA “İKTİDARIN YANINDAYIZ” İMAJI 

Kendisini yönetim kurulu başkanı olarak tanıtan kişinin, sosyal medya hesaplarından devletin önemli kademelerinde görev alan kişilerle çekilmiş fotoğraflar paylaşıldığı da görüldü.  

7 KİŞİYE GÖZALTI 

Mali Şube Ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, TR-STS Savunma ve Harp Sanayi Genel Müdürlüğü merkezine gelerek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Mesut Alver'in aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.  

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ 

Merkezde yapılan aramalarda çok sayıda aır soft silah, dinleme cihazı ve sinyal kesici jammer ele geçirildi.

Yüksek güvenlikli binanın duvarında "Bu tesiste NATO ve milli gizlilik dereceli projeler nedeniyle ses ve görüntü kaydı yapılmamaktadır" yazısı dikkat çekti. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete getirildi. 

Karar

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde