İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uğur Dündar'a seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uğur Dündar'a seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, tv100'de konuğu olduğu Uğur Dündar'a Altılı Masa'nın belirlediği ortak Cumhurbaşkanı adayı süresini anlattı. Akşener, "Bir gün evvel beni övmeye doyamayanların ertesi gün çok ağır sözler üzerinden yürümesini ibretle karşıladım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uğur Dündar'a seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu
16px
24px
18.03.2023 17:32
ABONE OLgoogle

Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tv100 ekranlarında duayen gazeteci Uğur Dündar’ın konuğu oldu. Akşener, altılı masadan ayrılma süreci ve ortaya çıkan anlaşmazlıklar ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma süreci yapılırken “linç” yediğini söyleyen Akşener, “Bir gün evvel beni övmeye doyamayanların ertesi gün çok ağır, gerçekten insan onuruna aykırı, tahsilli kişilerin çirkin cümleler, sözler üzerinden yürümesini ibretle karşıladım” dedi.

Dündar’ın “Kırıldınız mı?” sorusuna Akşener, “Ben seçim sonuna kadar kırgınlıkları bir dolaba kilitledim” cevabını verdi.

"2 BELEDİYE BAŞKANIMIZI BEN GETİRDİM"

Akşener, konuşmasının devamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın masaya cumhurbaşkanı yardımcısı olarak getirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İBB ve ABB Başkanlarının “koşu partneri” olarak Altılı Masaya kendisinin getirdiğini söyleyen Akşener şöyle devam etti:

 “Başkanları masaya ben getirmiş oldum, CHP ile anlaşarak oldu bütün bunlar. Orada bir arkadaşımız buna itiraz etti, bakan olmaları gerektiğine falan gitti iş. Sonuç itibariyle bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olarak yer almalarına ve bizlerin de başkan yardımcısı olarak yer almasına doğru gidildi. Benim ikna olmama sebep olan olay şuydu. Sayın Davutoğlu ve Babacan’ın bu konudaki tavrı, o da genel başkanların milletvekili olmamasının bu seçimi alacağımıza dair bir iddianın, bir inancın gerekçesi olabileceğini söylediler. Ben de onu olumlu buldum, hep birlikte el sıkıştık sonra”

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda 6’lı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı meselesinin görüşülmesinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı fikrine tepki göstererek masadan kalkmıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu yerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olmaları gerektiğini söylemişti. Akşener'in bu çıkışı sonrası CHP'li isimlerden sert açıklamalar gelmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde