İHKİB seçimleri için YSK'dan açıklama

İHKİB seçimleri için YSK'dan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde 6 Nisan’da yapılacak seçimlerde başkan adayı olan Özkan Karaca’yla ilgili kararını verdi.

İHKİB seçimleri için YSK'dan açıklama
16px
24px
02.04.2022 11:18
ABONE OLgoogle

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nde 6 Nisan'da yapılacak seçimlerde başkan adayı olan Özkan Karaca'yla ilgili kararını açıkladı.

 

İlçe seçim kurulu tarafından gönderilen yazıda, halihazırda mevcut Yönetim Kurulu'nda yer alan Özkan Karaca'nın 6 Nisan'daki Olağan Genel Kurul günü İHKİB Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşirse ancak o şekilde toplantıya girebileceği belirtilmiş ancak, ihracatçı birlikleri yönetmeliğine göre genel kurulun başlamasıyla birlikte yönetim kurulunun görev süresi biteceği için mevzuat gereği genel kurul sırasında yönetim kurulu toplantısı yapmak imkansız hale geliyor. Dolayısıyla, hazirun listesinde yer almadığı için salona yine giremiyor.

İŞTE O KARAR

Özkan Karaca, firması adına temsilci olarak bildirilmediği için 6 Nisan’da İHKİB’in seçimli olağan genel kurul toplantısının yapılacağı salona giremeyeceğine yönelik iddialar üzerine YSK'ya başvuru yapmıştı.

Kararın ardından bir açıklama yapan Karaca, kendisinin sahibi ve ortağı olduğu iki adet şirketin hazirun cetvelinde bulunduğunu ve seçme seçilme hakkına sahip olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde