Hızlı büyüyen ünlü tekstil markası konkordato istedi!

Hızlı büyüyen ünlü tekstil markası konkordato istedi!

Türkiye içinde zincir mağazalara satışın yanı sıra Avrupa'ya da ihracat yaparak son yıllarda hızlı büyüme sağlayan Granz Tekstil AŞ, konkordato talep etti.

Hızlı büyüyen ünlü tekstil markası konkordato istedi!
16px
24px
21.12.2022 11:30
ABONE OLgoogle

72 milyon lira seviyesinde borcu bulunan şirket, mahkeme tarafından hacize karşı korumaya alındı.

Yurtiçinde Beymen ve Boyner gibi büyük mağazaların yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesine de ürün satan ünlü tekstil firması Granz Tekstil, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Dava dosyasına göre, şirketin toplam borç miktarı 72 milyon lira seviyesinde.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Granz Tekstil San. ve Tic. AŞ’nin sahibi Hüseyin Yolcu, geçen yılın ortasından bu yana yaşadığı mali sıkıntıyı aşmak için çeşitli girişimlerde bulundu. Özellikle de A101, BİM, Şok ve Migros gibi on binlerce mağazaya sahip şirketlerin siparişlerini teslim etmek için büyük bir mali yükün altına girince, Granz’ın mali dengesi bozuldu.

ÇEKLERİNİ GÜNÜNDE ÖDEYEMEDİ

Geçen yılın ortasında çeklerini gününde ödememesi sonucunda haciz baskısı altında kalan şirket, mali darboğazı aşmak için konkordato talebinde bulunma kararı aldı. Şirket adına İstanbul 1. Asliye Tic. Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesi ve konkordato projesinde, "iflas halinde alacaklıların da zarara uğrayacakları" belirtildi.

ZİNCİR MARKETLERİN SİPARİŞLERİ ZORLADI

Şirketin avukatı Nuray Albayrak’ın imzasını taşıyan dilekçede, "döviz kurlarındaki yükseliş, bankaların kredi sağlamada yarattığı sorunlar ve üretim yapan kimi firmaların zamanında ürünleri teslim etmemesinin" şirketi sıkıntıya soktuğu ifadeleri yer aldı. Her biri 10-12 bin mağazaya sahip zincir marketlerin aylar önce verdikleri yüklü miktardaki siparişlerin zamanında teslimi için farklı arayışlara girildiği kaydedilen dilekçede, bu durumun firmayı büyük sıkıntıya sevk ettiği savunuldu.

SAHİBİ DE BORÇLARA KEFİL

Dava dilekçesinde, Granz Tekstil’in yanı sıra şirket sahibi Hüseyin Yolcu’nun da konkordato kapsamına alınması talep edildi. Dilekçeye göre, şirketin borçlarına Yolcu’nun da kefaleti söz konusu olduğu için şirket kadar Yolcu da haciz baskısı altında.

ÜÇ AYLIK GEÇİCİ SÜRE VERİLDİ

Başvuruyu değerlendiren mahkeme 13 Aralık itibarıyla şirkete üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süreç içinde herhangi bir haciz işlemi yapılamayacak, haciz baskısı olmadan faaliyetlerin yürütülmesi mümkün olabilecek.

BORCU 72 MİLYON LİRA

Dava dosyasına göre, şirketin toplam borç miktarı 72 milyon lira seviyesinde.

Yurtiçinde Beymen ve Boyner gibi zincir mağazalara tekstil ürünü satışı yapan Granz, Avrupa’nın birçok ülkesine de ihracat yapıyor.

TEZGAHTAR OLARAK BAŞLADI

Granz Tekstil, sektöre çalışmaya tekstilin kalbi konumundaki İstanbul Sultanahmet’te tezgahtar olarak başlayan Yolcu tarafından kurulmuştu. Yolcu, yaklaşık yedi yıl çalıştığı şirketten ayrıldıktan sonra arabasını satarak elde ettiği parayla markayı kurmuştu. Şirket, kısa süre içinde sektörün önemli markalarından biri konumuna gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde