Hisarcıklıoğlu: TOGG'u dünyaya satacağız, söz veriyoruz

Hisarcıklıoğlu: TOGG'u dünyaya satacağız, söz veriyoruz

Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'ndeki açılış töreni, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle başladı.

Hisarcıklıoğlu: TOGG'u dünyaya satacağız, söz veriyoruz
16px
24px
29.10.2022 18:28
ABONE OLgoogle

Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Mutluyuz. Türkiye'nin yüz yıllık hayali için akıl ve alın teri dökmeyi Allah bizlere nasip etti. Heyecanlıyız.  Milletimiz duası ile buralara geldik. Daha gidecek çok yolumuz var. Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi en özel ve gurur dolu bir gündür. Bağımsızlığını tırnaklarıyla kazıyarak kazanan bir milletiz.

Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet hedefinin üzerine çıkma yolculuğunu hep sahiplendik, sahiplenmeye de devam edeceğiz. 

1960'larda çok önemli bir fırsatı kaçırmıştık. Devrim arabasına sahip çıkamamış, Türkiye'nin otomobilini yapamamıştık. Ama bu sefer 100 yılda bir gelen bu teknoloji fırsatını kaçırmıyoruz. En doğru zamanda küresel rakiplerimizle baş başa bir yarışa giriyoruz. Bir otomobilden fazlasını üretiyoruz. Togg akıllı cihazlarıyla yarının mobilite dünyasında biz de varız diyoruz. 

Hala bize inanmayanlar var, bunu da biliyoruz. Ama yılmıyoruz. 2017 yılında Cumhurbaşkanımıza söz verdiğimizde bizimle dalga geçmişlerdi. 2018 haziranında şirketi kurduğumuzda bize gülmüşlerdi. 2018 aralığında ilk araç lansmanımızı yaptığımızda oyuncak bu demişlerdi. Temel attığımızda bu fabrika bitmez demişlerdi. Ama biz hiçbir zaman pes etmedik, yatırım yapmaya çalışmaya devam ettik. 

Dün üretemezsin diyenler bugün de bunu dünyaya satamazsın diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım, sizin huzurunuzda, milletimizin şahitliğinde bir söz daha veriyoruz ortaklar olarak. Önce Avrupa'ya, sonra tüm dünyaya Türkiye'nin otomobilini sayacağız

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde