Havaist'e yüzde 130 zam! THY'den daha pahalı

Havaist'e yüzde 130 zam! THY'den daha pahalı

İstanbul'da şehrin farklı noktalarından İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist, bu ayın başında yolcu taşıma ücretlerine yüzde 30'un üzerinde zam yaptı. Şirketin son bir yıllık zam oranı böylece yüzde 130'u geçti. Bu haliyle Havaist, THY'den daha pahalı. 

Havaist'e yüzde 130 zam! THY'den daha pahalı
16px
24px
21.09.2022 13:34
ABONE OLgoogle

İstanbul'da şehrin farklı noktalarından İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist, bu ayın başında yolcu taşıma ücretlerine yüzde 30'un üzerinde zam yaptı.

Yeni Mesaj gazetesinden Recep Bahar şirketin son bir yıllık zam oranı böylece yüzde 130'u geçti. Bu haliyle Havaist, THY'den daha pahalı. Örnek vermek gerekirse Yenibosna'dan İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıma ücreti son zamla birlikte 46 liradan 60 liraya yükseldi. Söz konusu hattın mesafesi 36 kilometre... Kilometre başına ücret 1.66 TL. Aynı gün bir yolcu İstanbul'dan Trabzon'a 889 TL ödeyerek uçtu. İstanbul-Trabzon uçuş mesafesi 930 kilometre. Kilometre başına ücret 96 Kuruş! Dolayısıyla Havaist, uçaktan daha pahalı... Havaist, bu mantıkla yaklaşık 18 saat süren Trabzon'a yolcu taşısa ücret 1958 TL olacaktı zira İstanbul-Trabzon arasındaki karayolu 1180 kilometre.

Bu arada Havaist'in bazı semtlere tek yön zamlı tarifesi şöyle: 4. Levent - 57 TL, Başakşehir - 52 TL, Kadıköy - 74 TL, Taksim - 67 TL, Sabiha Gökçen Havalimanı - 85 TL. İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen arası 84 kilometre. Bu hatta bile kilometre başına ücret 1 lirayı geçiyor! İstanbullu Havaist'e mahkûm zira alternatifi taksi. İstanbul'da taksiyle yeni havalimanına 30 kilometrelik yolculuğun bedeli pahalı özel sektör otobanları nedeniyle 250 lirayı geçiyor. İstanbul Havalimanı'na taşımacılık hizmeti veren Havaist, başlangıçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ'ye bağlıydı ancak akabinde katakulli ile özel sektöre devredildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde