Hatay valisinin 'vicdanı'

Hatay valisinin 'vicdanı'

Depremin büyük bir yıkıma yol açtığı Hatay’da Vali Rahmi Doğan’ın görevinden istifa edip AKP’den Milletvekili aday adayı olmasının yankıları sürüyor. Hande Fırat bugünkü yazısında “Vicdanım sızladı” dedi

Hatay valisinin 'vicdanı'
16px
24px
17.03.2023 07:52
ABONE OLgoogle

Kahramanmaraş merkezli deprem en çok can kaybının yaşandığı yer Hatay oldu. Depremin ilk günlerinden itibaren birçok sıkıntının yaşandığı kentte eleştirilerin odağında olan isimlerden birisi de Vali Rahmi Doğan’dı.  AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Rahmi Doğan’a bir tepki de Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında gösterdi.
Hande Fırat’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Deprem felaketinin ardından Hatay adeta yok oldu. Felaketin ikinci gününde Hatay’daydım. Hatay’da bulunan tek bir yetkiliye ulaşamadım. Bir yanda insanlara yardım etmeye çalışıp diğer yanda gördüklerimi çekerek paylaştım ki, “İkinci gün Hatay’da çok az sayıda ekip var, buradaki yardım çığlığı duyulsun” istedim. Hatay’a şu ya da bu sebepten zor ulaşıldı. O acıyı yaşayan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise 38 gün dayanabildi. Oysa değil 38 gün, 338 gün orada kalıp felaketi yaşamış bir ilin en yetkili idari amiri olarak felaketi yaşayanların yanında olmalıydı. Vekil olmak daha mı önemli? Böyle bir zamanda vekil olmak için görevinden istifa etmekten, hatta bir de vekil olarak istediği ili açıklamaktan dolayı hiç mi vicdanı sızlamadı? Afet yönetmeliğinde şöyle diyor:

“Afetin meydana gelmesinden itibaren, alınması gereken her türlü acil tedbirlerin alınmasından ve acil yardımların bir emir beklemeden yapılmasından afetin meydana geldiği yerin mülki amiri sorumludur.” Yani vali... Kusura bakmasın Rahmi Doğan... Ancak onun adına benim vicdanım sızladı.
 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde