Hakan Çalhanoğlu'ndan BtcTürk'e 2,5 milyon liralık 'sihirbaz' davası

Hakan Çalhanoğlu'ndan BtcTürk'e 2,5 milyon liralık 'sihirbaz' davası

İtalyan takımı Inter'de oynayan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, üzerinde oynama yapılarak sihirbaz kılığına sokulduğu fotoğraflarını reklam amacıyla izinsiz olarak sosyal medyada paylaşan kripto para alım satım platformu BtcTürk'e 2,5 milyon liralık tazminat davası açtı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan BtcTürk'e 2,5 milyon liralık 'sihirbaz' davası
16px
24px
09.05.2022 09:50
ABONE OLgoogle

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, avukatı Emin Özkurt aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine başvurarak kripto para alım satım işleri yapan BTCTürk'e dava açtı.

Avukat Özkurt tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Türk Milli Takımı'nın 10 göğüs numaralı formasını yıllardır gururla taşıyan Çalhanoğlu'nun halen dünyanın en prestijli futbol liglerinden İtalyan Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) Inter takımında oynadığı anlatıldı.

Profesyonel sporcu kimliğiyle uluslararası üne sahip Çalhanoğlu'nun, sosyal paylaşım platformu Instagram'da 2,7 milyon kişiyle en fazla takip edilen Türk Milli Takım oyuncusu olduğu belirtilen dilekçede, milli takımın ana sponsoru olan kripto para alım satımı yapan bir BTCTürk firmasının futbolcunun görüntülerini izin almaksızın haksız ve hukuka aykırı Twitter, YouTube ve diğer sosyal medya hesaplarında kullandığı aktarıldı.

Dilekçede, hiçbir sözleşmeye, futbolcunun rızası ve bilgisine dayanmayarak bu imajından yararlanmaya çalışan firmanın Çalhanoğlu'nun imaj haklarına tecavüz ettiği belirtildi.

Firmanın, futbolcunun fotoğrafını montajlayarak profesyonel hayatıyla hiçbir surette alakası olmayan rencide edici görüntüler de paylaştığı aktarılan dilekçede, bu paylaşımın da diğerleri gibi futbolcunun milli takım forması giymesiyle alakası bulunmayan Serie A'daki performansıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Dilekçede, "Davalı bir paylaşımda Hakan Çalhanoğlu'nu sihirbaz kılığına sokmuş ve Twitter üzerinden kendi reklamını yapmıştır." ifadesi kullanıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde