HDP binasına silahlı saldırı; 1 kişi hayatını kaybetti

HDP binasına silahlı saldırı; 1 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

HDP binasına silahlı saldırı; 1 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
17.06.2021 12:33
ABONE OLgoogle

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. İzmir Valiliği'nden gelen açıklamada ise, 'HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.' ifadeleri kullanıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında, Çankaya semtindeki bir iş hanının 2'nci katında meydana geldi. Kattaki HDP İl Başkanlığı'na gelen O.G., parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla ateş edip, öldürdü.

Silah sesleri üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı. Saldırgan, polisin çalışmasıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen O.G.'nin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

ANNE OLAY YERİNDE

İzmir'deki HDP İl Başkanlığı'nda, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak, öldüren O.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Polis ekiplerinin de Poyraz'ın cansız bedeninin bulunduğu olay yerinde incelemeleri devam ediyor.

Öte yandan olayı duyan partililer ise bina önüne geldi. Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz da HDP İl Başkanlığı'na gelip, "Yolumu açın, çocuğumu görmek istiyorum" diyerek, içeri girmek istedi. Polisin engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden HDP binasında yapılan saldırı ile ilgili olarak yapılan açıklama ise şu şekilde:

İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır.

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "HDP İzmir İl binasına yapılan ve bir kişinin ölümüne sebep olan menfur saldırıyı kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

"SALDIRGAN 35-40 YAŞLARINDA BİR ERKEK"

Olay yeri inceleme ekipleri binada ve caddede çalışmalar yapıyor. Vatandaşların yaklaşmasına kesinlikle müsaade edilmiyor. Saldırganın kimliği ile ilgili açıklama yapılmadı henüz. Saldırgan 35-40 yaşlarında tahminimize göre, sakallı bir erkek... Geniş güvenlik önlemleri arasında binadan çıkarıldı.

Olay çok hızlı gerçekleştiği için görgü tanıkları ne olduğunu anlayamadıklarını ve hemen kaçtıklarını söyledi. Çevrede de büyük bir paniğe neden oldu. İzmir'in göbeğinde silah sesi duydukları için panikle kaçıştılar.

HDP'li yetkililer geldi, İl Emniyet Müdürü ile konuştular.

Vatandaşlar bu binada yakınları olduğunu söyleyip buraya girmek istiyorlar ama tedbir gereğince polis ekipleri tarafından alınmıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde