Güney Afrika'dan Karadeniz Holding'e şok!

Güney Afrika'dan Karadeniz Holding'e şok!

Güney Afrika çevre bakanlığı, yüzer santral işletmeciliği yapan Türk şirket Karpowership'in çevre izni başvurusunu reddetti.

Güney Afrika'dan Karadeniz Holding'e şok!
16px
24px
24.06.2021 12:33
ABONE OLgoogle

Güney Afrika çevre bakanlığı, yüzer santral işletmecisi Karpowership’in ülkeye elektrik üretecek üç doğalgaz santrali için yaptığı çevre izni başvurusunu reddetti.

Karadeniz Holding’e bağlı Karpowership Orman, Balıkçılık ve Çevre Bakanlığı’nın kararına itiraz edeceğini ve temyiz sürecini kazanacağına emin olduğunu açıkladı. 25 milyon dolar ceza kesilen Karadeniz Holding'in Lübnan'dan kaç milyon dolar alacağı var?

İHALE KAZANMIŞTI

Karpowership, Güney Afrika hükümetinin ülkedeki elektrik kesintisi sorununu acilen hafifletmek için açtığı 2,000 megawatt’lık elektrik santrali ihalesini kazanmıştı.

Şirketin limanlara demirleyeceği üç adet yüzen doğalgaz elektrik santraliyle ülkeye elektrik sağlayacağı proje, Mart’ta Güney Afrika hükümeti tarafından ihale için tercih edilen projeler arasında yer almıştı.

Fakat ihaleyi kaybeden bir şirket, ihale sonuçlarını mahkemeye taşıdı. Çevre aktivistleri de Karpowership’in projelerine karşı çıkmaktalar.

Çevre bakanlığının yaptığı açıklamada, “Bakanlıktaki yetkili kurul, konuyla ilgili tüm bilgileri değerlendirdikten sonra çevresel izin başvurularını reddetmeye karar vermiştir” denildi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde