Güler Sabancı'nın erişim talebi kabul edildi

Güler Sabancı'nın erişim talebi kabul edildi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sosyal medya platformları üzerinde hakkında yayınlanan içeriklerle ilgili harekete geçti.

Güler Sabancı'nın erişim talebi kabul edildi
16px
24px
04.01.2022 17:03
ABONE OLgoogle

Birtakım yayıncıların kendisini hedef alarak iftira ve hakaretler savurduğunu ifade eden ünlü iş kadını, toplum karşısında rencide edildiğini, bu nedenle içeriklerin erişime engellenmesini talep etti. Hakimlik, Güler Sabancı'nın talebini kabul ederek söz konusu içeriklerin erişime engellenmesini kabul etti.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı sosyal medya platformları üzerinde hakkında yayınlanan içeriklerle ilgili harekete geçti.

Ünlü iş kadını başta Youtube olmak üzere bir takım blogger sitelerinde hakkında yalan yanlış ifadeler kullanıldığını, toplum karşısında hakkında farklı bir algı oluşturulmak istendiğini ifade ederek avukatları aracılığıyla İstanbul adliyesine başvurdu.

Güler Sabancı'nın avukatları tarafından nöbetçi Sulh ceza Hakimliğine sunulan erişim engeli talepli dilekçede, Aralık ayı içerisinde bir takım sosyal medya kullanıcısının kişilik haklarını ihlal eden, iftira ve nefret suçlarını oluşturacak şekilde video ve içeriklerin bulunduğu ifade edildi. 

TALEBİ KABUL EDİLDİ

Güler Sabancı'nın dilekçesini inceleyen hakimlik internet ortamında yapılan yayın içerikleri üzerinde inceleme yaptı. Söz konusu yayınlarda Sabancı'ya yönelik hakaret, iftira ve tehdit suçlarını oluşturacak ifadeleri bulunduğunu bu nedenle videoların erişime engellenmesine karar verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde