Gübre fiyatlarında yüzde 100'den faza artış var

Gübre fiyatlarında yüzde 100'den faza artış var

 Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği Başkanı Metin Güneş, gübre sektöründe ihracatın kayda bağlanmasının fiyatları düşürme konusunda etkisini anlattı.

Gübre fiyatlarında yüzde 100'den faza artış var
16px
24px
13.10.2021 03:35
ABONE OLgoogle

Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği Başkanı Metin Güneş, gübre sektöründe ihracatın kayda bağlanması hakkında yaptığı değerlendirmede, “Azotlu ürünler üzerinde çalışma yapılması bekleniyordu, fakat yayınlanan tebliğ bütün gübreleri kapsıyor. Bu konu ile ilgili net bir açıklama yapılması gerekiyor." dedi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Güneş, “Azotlu ürünler üzerinde çalışma yapılması bekleniyordu fakat yayınlanan tebliğ bütün gübreleri kapsıyor. Bu konu ile ilgili net bir açıklama yapılması gerekiyor. Çiftçinin erişimi konusunda ihracatın kayda bağlanması konusu olabilir. Sıvı ürünler organik ürünler gibi ürünlerin daha kolaylaştırılması lazım.” dedi.

Güneş ayrıca, 2020 yılında Türkiye’de gübre kullanımı 7 milyon tonun üzerinde olduğunu ve gübre fiyatlarında geçen seneye kıyasla iki kattan fazla artış olduğu belirttirken, “Biz ithalatçı bir ülkeyiz, Döviz ve finansman maliyetleri baskı oluşturuyor.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde