Göktürk'teki projede dikkat çeken karar

Göktürk'teki projede dikkat çeken karar

Demirören’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Göktürk’teki araziye yapılmak istenen konut projesine yönelik mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Araziye 91 villa ve 559 dairenin yer aldığı bir proje inşa edilmek isteniyordu.

Göktürk'teki projede dikkat çeken karar
16px
24px
17.11.2022 12:48
ABONE OLgoogle

Demirören Holding’in aldığı krediyi ödemediği için Ziraat Bankası’na devredilen İstanbul Göktürk’teki araziye yapılan lüks konut projesi için yeni bir gelişme yaşandı.

Yurttaşların Eyüpsultan Kaymakamlığı’na açtığı davayla İstanbul 2. İdare Mahkemesi, projeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Demirören Holding’den Ziraat Bankası’na geçen 224 bin metrekarelik araziye Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından 91 villa ve 559 dairenin yer aldığı lüks konut projesi inşa edileceği açıklanmıştı. Öte yandan konut projesine karşı bölge halkı günlerdir direniyor. Milletvekillerinin de destek verdiği eylemlerde bölge halkı nöbete başlamış ve arazinin yapılaşmaya açılmasına tepki göstermişti. Eyleme destek veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Doğayı talan edenler, doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar ve Demirören! Sizleri izliyorum. Durmanızı öneririm” ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRÖREN ALDIĞI KREDİYİ ÖDEMEDİ

Demirören Holding, Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Kemerburgaz’da bulunan ve üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazileri ipotek ettirdi. Demirören kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredildi.

Ziraat Bankası da araziye konut projesi inşa ettirmek için Emlak Konut ile anlaştı. Lüks konut projesinde, yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar banyo alanlarının da yer alacağı ve proje kapsamında 91 adet villa yapılacağı ve proje tamamlandığında alanda yaklaşık 2 bin 400 kişinin yaşamını sürdüreceği belirtildi.

Ayrıca proje kapsamında bin 25 araçlık kapalı otopark bulunacağı ve projenin 1 milyar 978 milyon TL’ye mâl olacağı açıklandı.

Konut projesi için alandaki ağaçların da kesileceği ve taşınacağı belirtilmişti.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi tarafından karara ilişkin yapılan açıklamada “Kaymakamlıkla ilgili dört adet yürütmeyi durdurma talebimiz olmuştu. Bir tanesinde yürütmeyi durdurma almıştık ama 3 veya 4 gün sonra iptalini sağladılar. Bu kararı da bir hafta sonra değiştirebilirler. Bu süreçte yapılması gereken her hamle çok önem arz ediyor” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde