Gaziantep'teki eski çimento fabrikası yeni cazibe merkezine dönüşecek

Gaziantep'teki eski çimento fabrikası yeni cazibe merkezine dönüşecek

Gaziantep'te eski fabrika arazisinde yeni şehir merkezi tasarlandı.

Gaziantep'teki eski çimento fabrikası yeni cazibe merkezine dönüşecek
16px
24px
10.06.2021 06:37
ABONE OLgoogle

Gaziantep'teki çimento fabrikasını şehrin çok içinde kalması ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle 2019'da Kilis'e taşıyan Limak Holding, eski fabrika arazisinde yeni şehir merkezi tasarladı.

Fabrikadan boşalan 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin kullanımı konusundaki planlamasını yeni tamamlayan Limak’ın, 1.5 milyon metrekarelik geniş bir alana yayılan dev yerleşkenin 3’te 2’sini kent ormanı, eğitim, sağlık ve kamusal alanlar olarak kamuya devrettiği öğrenildi.

Planda sadece 568 bin metrekarelik bölümde planlama yapıldı. Eski fabrika arazisinin Gaziantep'in yeni gelişen yerleşim bölgesi olacağı öngörülüyor.

Bu amaçla belediye ile istişareler sonucu master planın hazırlandığı kaydedildi.

Gaziantep'deki konut talebinin Türkiye ortalamasının üzerinde arttığını göz önünde bulunduran Limak’ın, önümüzdeki aylarda elindeki bu 70’ten fazla imarlı parseli satışa çıkaracağı konuşuluyor.

Ayrıca bölgenin kentsel dönüşümüne öncü olmak amacıyla Limak’ın da bir konut projesi yapmayı planladığı kaydediliyor.

Gaziantep'in dışından yatırımcıların da ilgisini çeken arazinin kamuya ayrılan kısmında 60 bin metrekare orman alanı ve 120 bin metrekare de park alanı planlanıyor.

Bölgede ayrıca eğitim ve sağlık tesislerinin yanında bir de alışveriş merkezi tasarlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde