Gazeteci Ali Ekber Ertürk 54 yaşında hayatını kaybetti

Gazeteci Ali Ekber Ertürk 54 yaşında hayatını kaybetti

Sözcü Gazetesi Ankara Muhabiri Ali Ekber Ertürk, yaşamını yitirdi. Ertürk uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Gazeteci Ali Ekber Ertürk 54 yaşında hayatını kaybetti
16px
24px
23.05.2022 19:24
ABONE OLgoogle

Ertürk'ün vefatını Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) sosyal medya hesabından duyurdu.

Sözcü Ankara Bürosunda muhabir olarak çalışan, Ali Ekber Ertürk (54), yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybetti.

Ankara gazeteciliğinin tecrübeli isimlerinden ve 7 yıldır Sözcü'de görev yapan Ali Ekber Ertürk, Günaydın, Sabah, Akşam, Star gazetelerinde çalıştı. Siyaset muhabirliğinde uzman olan Ertürk, Milli Görüş çizgisindeki partilerden Refah, Fazilet, Saadet ve AKP'yi de yakından takip etti.

Hanife Ertürk ile evli olan Ali Ekber Ertürk'ün Aren (7) ve Hezal (8) adlı iki çocuğu da vardı.

Paylaşımda "Ankara'nın deneyimli muhabiri, Derneğimizin Yılın Başarılı Gazeteciler Ödüllerine 2 kez layık görülen gazeteci Ali Ekber Ertürk, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Kendisini, mesleğimize ve örgütlü mücadeleye verdiği katkılarla anımsayacağız, ışıklar içinde olsun" ifadeleri kullanıldı. 

Ali Ekber Ertürk, 2019-2020 ÇGD Yılın Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni'nde,  “Bu kürsüden korkusuzca haykırıyoruz ki ey zalimler sizlerden korkan sizlerden beter olsun, yaşasın cesaret ve cesur medya, yaşasın demokratik laik cumhuriyet, yaşasın özgürlük ve barış..." demişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde