Gazeteci Akkuş'un neden açığa alındığı hala bilinmiyor

Gazeteci Akkuş'un neden açığa alındığı hala bilinmiyor

TRT’de 25 yıldır muhabirlik yapan gazeteci Elif Akkuş’un, 'görevden alınma'sıyla ilgili TRT’den hala bir açıklama gelmedi. Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen bu idari işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını söyledi.

Gazeteci Akkuş'un neden açığa alındığı hala bilinmiyor
16px
24px
24.05.2023 11:19
ABONE OLgoogle

Türkiye’de ve dünyada sayısız deprem, sel, felaket ve savaş bölgelerinde görev yapan gazeteci Elif Akkuş, geçtiğimiz günlerde 25 yıldır çalıştığı TRT’deki görevinden uzaklaştırılmıştı. Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz olayla ilgili olarak TRT’den neden bu kararın alındığına dair yanıt alamadıklarını belirterek bir açıklama yaptı.

RESMİ YAZI TEBLİĞ HALA TEBLİĞ EDİLMEDİ

Avukat Ersöz, açıklamasında; “Müvekkilimizin açığa alınma yazısında hiçbir "gerekçeye" yer verilmemiş olup; Avukatları olarak 04 Mayıs tarihinde yaptığımız yazılı başvuruya da bugüne kadar bir cevap alınamamıştır. Müvekkilimiz son görev yerinde yaşamış olduğu "kaburga kırığı" nedeniyle raporludur. Diğer yandan ifadeye çağrılmasına dair resmi bir yazı da henüz ne şahsına ne de bizlere tebliğ edilmiş değildir.  Halkın Haber Alma Hakkı doğrultusunda yayın yapmak dışında, açığa alınmasına gerekçe olabilecek hiçbir husus olmamasına karşın, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen bu idari işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi'nde dava açılmak durumunda kalınmıştır.

Meslek hayatı süresince Mavi Marmara Baskını, Libya ve Suriye gibi çok kritik yer ve görevlerde başarı ile hizmet eden ve ödüllere layık görülen bir gazeteci hakkında uygulanan bu tedbirin oldukça ağır olduğunu ve TRT'nin kurumsallaşmış kimliğine uygun bir yaklaşım olmadığını da ifade etmekle yetiniyoruz. “ dedi.  Ersöz,  konunun Disiplin Hukuku ve İdari Yargı yönüyle takip edilmekte olduğunu belirtti.

DAHA ÖNCE DE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Gazeteci Elif Akkuş,  TRT’de savaş bölgeleri de olmak üzere sahada aktif olarak çalıştı.

Libya'da 1 yıl, Suriye'de 7 ay ve Irak'ta defalarca görev yaptı. Mavi Marmara gemisinde TRT adına bulundu. İsrail'de tutuklu kaldı. Çatışma bölgelerindeki görevlerinden birinde ise vuruldu. Üzerinde çelik yelek bulunduğundan ötürü yara almadan kurtuldu.

Elif Akkuş, 2014'te muhabirlik görevinden alınarak teknik servise gönderilmişti. Gerekçe olarak ise gündemdeki olaylara ilişkin attığı tweetler gösterilmişti.

TRT yönetimi daha sonra bu kararından vazgeçmiş Elif Akkuş tekrar muhabirliğe geri dönmüştü.

patronlardunyasi.com

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde