Garanti Koza iflas etti, 5 bin kişi mağdur oldu!

Garanti Koza iflas etti, 5 bin kişi mağdur oldu!

2012 yılında lansman öncesi satış kampanyası ile büyük sükse yapan KozaPark projesinin sahibi Garanti Koza İnşaat'ın iflasına karar verildi. Teslim edilmeyen projeye para yatıran binlerce mağdur arasında ünlü oyuncu Özge Pirinçci de var.

Garanti Koza iflas etti, 5 bin kişi mağdur oldu!
16px
24px
06.04.2021 20:05
ABONE OLgoogle

Esenyurt'ta yer alan KozaPark projesinin 2012 yılında yapılan ön lansman satışlarının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen tapularını alamayan binlerce kişi mağdur oldu. Son gelişme ise KozaPark projesinin sahibi olan Garanti Koza İnşaat'ın iflas ettiği yönünde... 

KozaPark projesiyle gayrimenkul sektöründe büyük sükse yapan Garanti Koza İnşaat'ın iflasına karar verildi. Esenyurt'taki KozaPark projesinden ev almak için konut satım sözleşmesi imzalayan ve sözleşme karşılığı para ödeyen binlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar arasında ünlü oyuncu Özge Özpirinçci de bulunuyor.  Garanti Koza mağdurları neden Akbank'a dava açtı?

İflas kararının 2 Nisan Cuma günü alındığını belirtilirken, mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu. 1 blokta 700 bulunan KozaPark projesinde tahmini 5000 kişinin mağdur olduğu iddia ediliyor. Yaşanan mağduriyette kimi vatandaşlar tapu parasını ödedikleri halde oturdukları dairenin tapusunu alamadıklarını söylüyor.

Birçok dizide rol alan ünlü oyuncu Özge Özpirinçci, Garanti Koza İnşaat ile mahkemelik olmuştu. Garanti Koza projesinden ev almak için konut satım sözleşmesi imzalayan oyuncu, sözleşme karşılığı 302 bin TL ödeme yaptı.

Fakat inşaat firması sözleşmeye göre Kasım 2017 'deki teslim taahhüdünü yerine getiremedi.

 İki yıl boyunca yaptığı görüşmelerin ardından Özpirinçci, sorunu yargıya taşıdı.

En son geçtiğimiz yıl mağdurların Garanti Koza ve Akbank'a dava açmasıyla gündeme gelen projede toplam 2 bin 344 adet daire yer alıyor. Kozapark projesi 7 blok halinde hayata geçirildi. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 konut tipleri bulunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde