Fuarlar Kraliçesi'ne kötü haber

Fuarlar Kraliçesi'ne kötü haber

CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem’i herkes “Fuarlar Kraliçesi” diye adlandırır.

Fuarlar Kraliçesi'ne kötü haber
16px
24px
18.11.2022 16:16
ABONE OLgoogle

CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi kısa zamanda kilit sektörlerde düzenlediği 45'in üzerinde fuarla Türkiye'nin en büyük fuarcılık kuruluşu halini aldı ve holdingleşerek fuarcılık endüstrisinin sınırlarını aşan küresel bir markaya dönüştü.

Para Dergisi'nin haberine göre Sektörlerin ihracatına yaklaşık yüzde 20 destek sağlayan CNR Holding, 17 grup şirketi ile "Bacasız Sanayi" olarak nitelendirilen fuar endüstrisine pozitif güç kazandırıyor. Beş kıtadan üretici, alıcı firma, distribütör ve tedarikçileri, 50 fuar organizasyonunda bir araya getiriyor.

CNR Fuarcılık’ın ülke ekonomisine katkısı yadsınamaz. 1985 yılından bu yana binin üzerinde fuarla 150 binin üzerindeki firmayı 25 milyon alıcı ile buluşturarak çok önemli bir görev üstlendi.

CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem’i herkes “Fuarlar Kraliçesi” diye adlandırır. Yaptıkları ile de bu unvanı hak ettiğini söyleyelim. Türkiye’nin en eski fuarcılık şirketlerinden biri olan ve 1985 yılında kurulan CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili 2021 yılının Nisan ayında alacaklı bir firma tarafından iflas davası açılmıştı. Bu tür davalar ticari hayatta normaldir. Alacaklı tarafın böyle bir hakkı her zaman vardır, diyerek üzerinde durmadık. Ancak dava Temmuz ayında iflas kararıyla sonuçlandı.

O dönem şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, karara itiraz edildiğini ve dava sürecinin devam ettiğini açıklamıştı. CNR Fuarcılık tarafından 2022 yılı Haziran ayında yapılan bir açıklama ile ise iflas davalarının istinaf mahkemesi tarafından kaldırıldığı açıklanmıştı. Bu karar sonrasında da Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 13/07/2021 tarih ve 2021/186 sayılı dosyada işlemler durmuştu. Biz de CNR Fuarcılık’taki bu gelişmeleri sayfalarımızdan yorum yapmadan aktarmıştık.

Ancak dosyada yeni gelişmeler olmuş. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 22/09/2022 tarih ve 2022/551 Esas sayılı kararı ile 213537 sicil numarası ve 2110056510 vergi numarası ile kayıtlı ve muamele merkezi "Yeşilköy Mahallesi Atatürk Caddesi No:5/5-/1Bakırköy/İstanbul" olan müflis CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 22/09/2022 tarih saat 11:51 tarihi itibarı ile iflasına karar vermiş. Mahkeme heyeti, CNR Fuarcılık’ın tasfiye işlemleri için Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü’nü görevlendirmiş.

İcra Dairesi de işlemleri hemen başlayıp CNR Fuarcılık’ın iflas dosyasını açmış ve alacaklı firma ve şahıslara toplantıya davet etmiş. İlk alacaklılar toplantısı 14/12/2022 Çarşamba günü saat 14:00'da Bakırköy 1. İcra İflas Dairesi - Bakırköy Adalet Sarayı (İsmail Erez Bulvarı Osmaniye Mah/Bakırköy) Bakırköy Adliyesi adresinde gerçekleştirilecekmiş.

Bu arada CNR Holding’in diğer şirketleri ile fuarcılık hizmetlerini aksatmadan devam ettiğini de özellikle vurgulayalım. Karar sadece bir şirket için. Diğerleri faaliyette…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde