Fransa ve Almanya’nın topu Burdurlu kadınlardan

Fransa ve Almanya’nın topu Burdurlu kadınlardan

Türkiye’de ilk kez Burdur’da başlayan el dikimi top üretim atölyesi projesini, proje mimarları ve emekçileri ile konuştuk. Kooperatif Başkanı Aysel Özcan, fikir aşamasından Almanya ve Fransa’ya ihracat yapar bir noktaya gelene kadar geçirdikleri süreci Patronlar Dünya'sına anlattı.

Fransa ve Almanya’nın topu Burdurlu kadınlardan
16px
24px
25.05.2023 07:00
ABONE OLgoogle

Sibel SANCAKLI

Burdur'da 2019 yılında hayata geçirilen El Dikimi Top Üretimi Projesi'nde çalışan kadınların ürünleri, iç pazarın yanında Fransa ve Almanya’dan da ilgi gördü. Kooparatif başkanı Aysel Özcan, 2023 yılı boyunca 24 bin set bocce topunu Fransa’ya ihraç edeceklerini anlattı. Özcan, daha önce Almanya’ya da futbol topu gönderdiklerini ifade etti.

Türkiye’de bütün okullara top gönderdiklerini belirten Özcan, “Fransa’ya bocce topu yapıyoruz. Futbol voleybol topu üretimi de yapıyoruz. Özel firmalar için de üretiyoruz. Bize nereden talep gelirse ona göre yanıt vermeye çalışıyoruz. 2019 yılında kursla başlayan projemizde şimdiye kadar üretimimiz bocce topları hariç 50 bini geçti.” bilgilerini verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde