Fikret Öztürk, İstanbul'da nereye otel yapıyor?

Fikret Öztürk, İstanbul'da nereye otel yapıyor?

Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, yeni otel yatırımına başladı.

Fikret Öztürk, İstanbul'da nereye otel yapıyor?
16px
24px
05.03.2021 15:22
ABONE OLgoogle

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) - Tecim Yapı Ortaklığı ile İstanbul'da 2019 Ocak’ta bir otel projesinin inşaatı başlamıştı. Kadıköy Haydarpaşa’daki Khalkedon (Kadıköy) kazılarının bittiği noktaya yaklaşık 300 metre mesafede yer alan Tepe Naitulus AVM’nin karşısında, İbrahimağa Mahallesi Dinlenç Caddesi’nde başlayan otel inşaatının hafriyatından da tarihi eser kalıntıları çıkınca inşaat durmuştu.  Yasak dinlemediler! Regnum Carya'da Murat Dalkılıç konseri

Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla durdurulan inşaat alanında İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü tarafından kazı çalışmaları başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta yolumuz bu bölgeden geçtiğinde hafriyat kamyonlarını görünce kazılar bitti mi, inşaat yeniden mi başladı diye merak ettik. İstanbul Arkeoloji Müzesi kazı çalışmalarını tamamlamış. Bitişik parsel Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’e ait Regnum İnşaat’a aitmiş.

Firmanın henüz bölgede bir projesi yok ama bitişik parsel oldukları ve ileride aynı tabloyla karşılaşmamak için kendileri İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne müracaat ederek durum tespiti yaptırmak istemiş.

Müze yetkilileri de talebi değerlendirip yan parseldeki tarihi durum ile ilgili kazılara başlamış. Şu anda üst yüzeydeki asfalt ve betonlar kazılmaya başlanmış. Hafriyat kamyonlarının sırrı da buymuş. Yeri gelmişken bir not da aktaralım. İstanbul Arkeoloji Müdürlüğü bu konularda çok titiz. Ön hafriyat çalışmasında bile üç arkeolog sürekli kazı alanında bulunmuş.

Peki, İş GYO’nun arsasında inşaat başlayacak mı? Burası başlangıçta bir otel projesi olarak başlamıştı. 9 bin 43 metrekarelik arsa üzerinde yapılacak otel 262 odalı, altı bodrum kat, zemin kat, 24 normal kat olmak üzere tek blok planlanmıştı. Tarihi eserlerin çıkmasından sonra planlarda değişiklikler gündemdeydi.

Hatta tarihi eserin çıktığı bölge halka açık bir müze yapılacağı konuşuluyor. Otel inşaatı devam edecek ama daha önce planlandığı gibi olmayacakmış. Otel inşaatı arsanın tarihi eserin hiç çıkmadığı bölümüne kaydırılacakmış. Plan aynı mı olacak, onu tam öğrenemedik. İş GYO, yeni planlarını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na sunmuş. Onay çıkar çıkmaz da inşaat başlanacakmış…

Para Dwrgisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde